Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Sitges denega una moció per donar suport a una consulta popular sobre la independència

L’Ajuntament de Sitges ha denegat aquesta nit durant el ple municipal una moció d’ERC en suport a la consulta popular per la independència d’Arenys de Munt (Maresme) i per impulsar una iniciativa similar al municipi. Els deu regidors del PSC, el regidor d’ICV i els dos regidors del PP s’hi ha manifestat en contra. Per contra, els quatre regidors de CiU, el regidor d’ERC i el d’Acció per Sitges hi han votat a favor mentre que els dos regidors de Nou Horitzó s’han abstingut. La presidenta d’ERC a Sitges, Aurora Carbonell, ha demanat als regidors que valoressin la proposta ‘lliurement’ i assegura que algunes entitats estan interessades en endegar properament una consulta popular al municipi.

Redacció
Redacció 22/09/2009

Per Aurora Carbonell, una entitat té la intenció de convocar una consulta popular per la independència a Sitges i altres també podrien sumar-s’hi properament. ‘És important que la gent es mobilitzi i s’interessi en creure que això no és una utopia’, ha assegurat Carbonet. En aquesta línia, ha dit que ‘tots tenim el dret a decidir’.

El portaveu del PSC a Sitges, Armand Paco, ha explicat el vot negatiu dels socialistes afirmant que la moció vehicula un referèndums d’una matèria de la qual els ajuntaments ‘no tenen competència’ i, a la vegada, assegura que atorga falses esperances a la ciutadania sobre la possibilitat d’una independència amb uns mitjans ‘no adequats’.

D’altra banda, el portaveu del PSC demana a ERC que s’aclareixi. Així, demana que si volen la independència ‘aquest no és el camí, sinó el contrari, que posen en greus dificultats els ajuntaments catalans’.

Relacionats