Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Sisena setmana de la bicicleta a Barcelona

Barcelona celebra, des d’aquest dilluns i fins al pròxim 10 de juny, la Setmana de la Bicicleta, amb l’objectiu de promoure l’ús d’aquest transport públic i fomentar els avantatges que ofereix el vehicle de dues rodes en un entorn urbà. Entre les novetats, destaca la celebració del ‘Dia Bicia’t’, el pròxim dijous dia 7 que, sota el lema ‘Tothom amb bici’, premiarà les persones que utilitzin la bicicleta per anar a diversos punts de la ciutat.

Redacció 05/06/2007

La Comissió Cívica del Vianant i la Bicicleta, organisme format per l’Ajuntament i per les entitats, ha preparat un programa ampli i divers amb activitats que inclouen noves propostes i actes tradicionals de l’esdeveniment.

El ‘Dia Bicia’t’ serà, però, l’activitat més destacada de la setmana. Per començar, les persones que es desplacin amb bicicleta aquell dia a la ciutat podran esmorzar de manera gratuïta des de dos quarts de vuit del matí i fins a dos quarts d’onze en un d’aquests punts: Diagonal amb rambla de Catalunya; plaça de Catalunya amb carrer de Bergara; Palau Reial amb Tinent Coronel Valenzuela, i al carrer de Provença amb Lepant.

A més, tots els ciutadans que passin amb bicicleta per aquests punts rebran el diari, una bossa Bicia’t i diversos regals, com ara timbres o una cinta de pantaló. Els ciutadans que circulin amb bicicleta aquest dijous, 7 de juny, també podran participar, en un equip d’un mínim de tres i un màxim de deu persones, en el nou joc ‘Bicia’t per un dia’.

A part d’aquesta activitat central, enguany també hi ha la possibilitat de provar bicicletes elèctriques Ecobike, al parc del Fòrum. Amb aquesta activitat, l’Ajuntament vol promoure una manera ‘fàcil i còmode’ de familiaritzar-se amb aquest tipus de vehicle nou i descobrir-ne totes les possibilitats.

A més, per motivar que molta gent es pugui afegir a la festa, l’entitat Bicicleta Club de Catalunya (BACC) organitza cursos per a novells de totes les edats perquè aprenguin a anar amb bicicleta.

Durant els set dies, la capital catalana també ofereix la possibilitat d’assistir a exposicions, inspeccions tècniques gratuïtes, tallers de mecànica, projeccions de pel·lícules i espectacles de carrer, sempre lligats al foment de l’ús d’aquest vehicle de dues rodes.

El programa també inclou quatre pedalejades urbanes i bicicletades nocturnes per diferents espais de la ciutat, una de les activitats que acostuma a ser de les més concorregudes de l’esdeveniment.

Altres propostes són la presentació de la campanya ‘Operació Llum-Llum. Fes-te veure’, una matinal de mecànica i rutes per Barcelona en patins i, de la mateixa manera, un any més es posa en marxa un servei de préstec gratuït de bicicletes a la ciutat.