Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023
Edició 1957

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 04 de desembre del 2023

Sisena setmana de la bicicleta a Barcelona

|

- Publicitat -

La Comissió Cívica del Vianant i la Bicicleta, organisme format per l’Ajuntament i per les entitats, ha preparat un programa ampli i divers amb activitats que inclouen noves propostes i actes tradicionals de l’esdeveniment.

Publicitat

El ‘Dia Bicia’t’ serà, però, l’activitat més destacada de la setmana. Per començar, les persones que es desplacin amb bicicleta aquell dia a la ciutat podran esmorzar de manera gratuïta des de dos quarts de vuit del matí i fins a dos quarts d’onze en un d’aquests punts: Diagonal amb rambla de Catalunya; plaça de Catalunya amb carrer de Bergara; Palau Reial amb Tinent Coronel Valenzuela, i al carrer de Provença amb Lepant.

A més, tots els ciutadans que passin amb bicicleta per aquests punts rebran el diari, una bossa Bicia’t i diversos regals, com ara timbres o una cinta de pantaló. Els ciutadans que circulin amb bicicleta aquest dijous, 7 de juny, també podran participar, en un equip d’un mínim de tres i un màxim de deu persones, en el nou joc ‘Bicia’t per un dia’.

A part d’aquesta activitat central, enguany també hi ha la possibilitat de provar bicicletes elèctriques Ecobike, al parc del Fòrum. Amb aquesta activitat, l’Ajuntament vol promoure una manera ‘fàcil i còmode’ de familiaritzar-se amb aquest tipus de vehicle nou i descobrir-ne totes les possibilitats.

A més, per motivar que molta gent es pugui afegir a la festa, l’entitat Bicicleta Club de Catalunya (BACC) organitza cursos per a novells de totes les edats perquè aprenguin a anar amb bicicleta.

Durant els set dies, la capital catalana també ofereix la possibilitat d’assistir a exposicions, inspeccions tècniques gratuïtes, tallers de mecànica, projeccions de pel·lícules i espectacles de carrer, sempre lligats al foment de l’ús d’aquest vehicle de dues rodes.

El programa també inclou quatre pedalejades urbanes i bicicletades nocturnes per diferents espais de la ciutat, una de les activitats que acostuma a ser de les més concorregudes de l’esdeveniment.

Altres propostes són la presentació de la campanya ‘Operació Llum-Llum. Fes-te veure’, una matinal de mecànica i rutes per Barcelona en patins i, de la mateixa manera, un any més es posa en marxa un servei de préstec gratuït de bicicletes a la ciutat.

Publicitat

Més notícies

Opinió