Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Sis camions bolcats pel fort vent que bufa a les comarques de Tarragona

El fort vent que bufa a les comarques de Tarragona i l’Ebre ha fet bolcar sis camions a l’AP7 i la N-340 entre la passada nit i aquesta matinada i matí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Per una banda a les onze de la nit a un camió va bolcar a l’AP-7 a Ulldecona. A les dotze de la nit un altre camió va bolcar també a l’AP-7 a Vandellós i un tercer camió va bolcar a tres quarts d’una a l’AP-7 també a Ulldecona. A la N-340 va bolcar un camió poc abans de les dotze de la nit que va quedar penjant d’un barranc i amb perill de caure al mar i a un quart de cinc un darrer camió ha bolcat a la N-340 a l’Ampolla. Finalment a dos quarts de nou ha bolcat un altre camió a la N-340 a l’Aldea.

Redacció
Redacció 06/03/2009

Recomanacions

Davant d’aquesta situació de risc, Protecció Civil recomana extremar al màxim la precaució en la realització d’activitats a l’aire lliure, especialment pel que fa a activitats de muntanya o en les zones arbrades. Als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors els recomanen que prenguin les mesures adients pel que fa als amarratges d’embarcacions i a la navegació en general. Pel que fa als municipis, s’han d’aplicar les mesures específiques en relació al mobiliari urbà, enllumenat dels carrers, motos i cotxes aparcats, grues, contenidors i arbrat en general i les activitats de pública concurrència. Cal evitar deixar objectes no estàtics a terrasses i façanes per tal d’evitar que el vent els pugui fer caure a la via pública. A més, es recomana recollir tendals, i assegurar tots els elements exteriors que puguin sortir volant.

En el cas de desplaçaments per carretera s’han d’extremar les precaucions, sobretot en autopistes i vies ràpides, especialment pel que fa a camions i caravanes. Al Pirineu, s’han de tenir en compte que alguns remuntadors a les pistes d’esquí es poden veure afectats.Les retencions que han causat aquests accidents, sense cap ferit, són importants. Per una banda el camió bolcat a Vandellós a la N-340 ja ha estat retirat però es mantenen les retencions causades pels altres camions bolcats. A Vandellós també hi ha un carril tallat de l’AP-7 entre els quilòmetres 339 i 340 en sentit sud, a Ulldecona l’AP7 està tallada en sentit sud entre els quilòmetres 336 i 337 i els quilòmetres 343 i 343,5. Per altra banda la N-340 està tallada a l’Ampolla en ambdós sentits entre els quilòmetres 1.092 i 1.092,5 i a l’Aldea entre els quilòmetres 1.082,5 i 1.083, també en ambdós sentits.

Interior manté l’alerta

El Departament d’Interior manté l’alerta pel risc de ventades que podrien superar els 163 km/h i els Bombers ja han fet des d’aquest dijous a la tarda 124 actuacions relacionades amb aquest episodi. La Direcció General de Protecció Civil manté activats els plans d’emergències Procicat i Neucat, segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Aquest matí es poden produir ratxes de vent superiors als 90 km/h a l’Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Solsonès, Tarragonès i Terra Alta.