Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Sirera pregunta a Montilla si té previst fer de president i no de primer secretari del PSC

El president del PPC, Daniel Sirera, ha acusat aquest dimecres José Montilla de no actuar com a president, sinó com a primer secretari del PSC. Sirera li ha reclamat que assumeixi el seu càrrec, convoqui un gabinet de crisi i que es posi al capdavant. I és que el dirigent dels populars catalans ha criticat que el Govern d’Entesa no ha fet ‘res de res’ en aquesta crisi i que el president ‘es limita a demanar disculpes als ciutadans, guardar silenci i mirar a un altre costat i culpar de tot els anteriors governs del PP’.

Redacció
Redacció 15/11/2007

En la seva intervenció, Sirera ha preguntat a Montilla si el Govern ‘prioritza Rodalies’ o que arribi el TGV a Barcelona abans de les eleccions generals del proper mes de març. ‘Després del caos és evident que els socialistes no serveixen per a governar, ja que tot el que toquen ho trenquen’, ha afirmat Sirera, que ha afegit: ‘Li demano –al president- en nom dels catalans que demani el cessament de la ministra Álvarez’.

El president del PPC ha acusat a Montilla de fer ‘declaracions molt greus’ com, per exemple, ‘que reconegui que s’han de fer més cates i més estudis per acabar les obres’. En aquest sentit ha preguntat al president: ‘Vol dir això que està fent les obres sense els suficients estudis?, ¿estem davant d’un altre Carmel?’ ‘Té que assumir la seva responsabilitat’, ha destacat.

‘Dorm bé vostè?’ li ha preguntat Sirera al president en referència a les polèmiques declaracions de la ministra Álvarez, qui va dir que dormia molt tranquil·la. ‘No sé si comparteix el que va dir la ministra, però mentre ella dorm bé molts ciutadans no ho poden fer’, ha sentenciat.

Per la seva part, el diputat i president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que ‘el que mereixen els ciutadans és que es parlin de solucions’. El representant de C’s ha manifestat que ‘el més greu es la falta de previsió d’una obra, ja que s’ha fet tot pensant només en les urnes’. En aquest sentit, ha dit que ‘no hi ha hagut planificació i s’han buscat solucions d’última hora’. Rivera ha proposat a Montilla que la seva formació vol arribar a grans acords sobre les infraestructures i ha citat: ‘Volem arribar a acords amb tots els membres de la Cambra per replantejar el traçat actual del TGV i la seva planificació’.

Rivera també ha explicat que demanaven la dimissió de la ministra Álvarez ‘perquè els ciutadans han de tornar a confiar en la classe política’. ‘Ja sabem que a Catalunya la solució que es dóna és que no passi res i no hi hagi responsables’, ha declarat, al temps que ha dit: ‘Aquesta és la visió que donarà el PSC si no vota a favor de la reclamar la dimissió de Álvarez’.