Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

S’inaugura una exposició sobre l’estelada a Lleida després que la Paeria rebutgés acollir-la

La comissió del centenari de la senyera estelada i la secció local d’Esquerra a Lleida han inaugurat, aquest dilluns, l’exposició sobre la història de l’emblema de la independència després del rebuig de l’Ajuntament per acollir-la. Finalment la mostra s’ha instal·lat a l’Arxiu Històric de Lleida, amb el suport de la Generalitat. La formació republicana demanarà ara que la ciutat dediqui un carrer al creador de l’estelada, Vicenç Albert Ballester.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 15 de novembre, ofereix un recorregut d’11 plafons per la història de d’independentisme català a través d’aquesta bandera. També s’hi projecten imatges històriques i actuals de la presència de l’estelada a la societat.

Redacció
Redacció 04/11/2008

Després que al juliol la Paeria rebutgés la proposta d’ERC de penjar l’estelada en algun lloc de la ciutat per l’11 de setembre, la secció local del partit segueix amb els actes de celebració del centenari d’aquesta senyera independentista amb l’exposició sobre la seva història a l’Arxiu de la ciutat.

El president de la secció local d’Esquerra a Lleida, Miquel Castellà, ha destacat que l’estelada ‘és molt pròpia d’ERC, no només perquè Francesc Macià la va adoptar com a bandera del partit, sinó perquè simbolitza la independència’. A recordat, però, que ‘no és exclusiva d’Esquerra’ i que ‘si s’aconsegueix la independència, la bandera de Catalunya serà la de les quatre barres soles’. Segons Castellà, aquesta reivindicació ‘és d’extrema actualitat, per això Esquerra demanarà a la Paeria que dediqui algun dels carrers de Lleida al creador de l’estelada.