Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Simó: ‘El procés pel referèndum d’independència continua’

La portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha assegurat, en relació al dictamen negatiu del Consell de Garanties Estatutàries sobre la proposta d’iniciativa popular per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya, que l’opinió del Consell ‘no té cap vinculació’ i que per tant, ‘continua el procés’. Aquest dijous el Consell ha qualificat la IP per la consulta popular del referèndum d’independència com a ‘antiestatutària’ en considerar que la Generalitat no té competències per tirar endavant el referèndum. ‘El que ara cal’, ha afegit Simó, ‘és que els promotors portin a la junta electoral els models de recollida de signatures’. ‘Si hi ha un govern ferm amb Esquerra la pròxima legislatura, hi haurà una consulta; si Esquerra és forta i imprescindible per governar, Catalunya decidirà’, ha conclòs la republicana.

Redacció
Redacció 08/07/2010

Respecte a les consideracions sobre la pregunta, Simó ha assegurat que ‘queda clar en el dictamen que el Parlament pot portar a terme iniciatives per fer complir la voluntat popular’.

Finalment, la dirigent independentista ha recordat que Esquerra ‘creiem que la voluntat de la ciutadania està per sobre d’un estatut retallat i la constitució, que han exclòs la voluntat de Catalunya,’ i ha assegurat que ‘seguim mantenint la condició d’una consulta popular sobre la independència de cara a la propera legislatura per a formar govern’.