Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

SI veu en Portabella una figura poc renovadora per liderar la llista independentista a Barcelona

Jordi Portabella no aporta cap renovació. Així ho creu Solidaritat Catalana per la Independència, que veu en la figura del republicà una cara massa vista ja que ‘porta tres tripartits pactant amb els socialistes’ al consistori de la capital catalana. SI ja va traslladar aquestes tesis al polític republicà fa unes setmanes en el marc de les converses que ambdues formacions mantenen per bastir una candidatura independentista unitària. Aquest raonament de Solidaritat xoca amb els arguments defensats pel secretari general d’ERC, Joan Ridao, que aquest dilluns ha afirmat que seria ‘inacceptable’ que Portabella no fos el cap de llista de la candidatura sobiranista a la capital catalana. No obstant, el portaveu i diputat de SI, Uriel Bertran, veu amb bons ulls el ‘tercer espai’ que proposa el líder d’ERC a Barcelona, formada per totes les sensibilitats independentistes. Bertran ha proposat també celebrar eleccions primàries obertes a la ciutadania no només per triar el cap de llista sinó per completar la llista sencera de la candidatura.

Redacció
Redacció 11/01/2011

‘No creiem legítim utilitzar algun mètode perquè al final aquells que ja fa tres legislatures que fan tripartits ho puguin continuar fent’, ha criticat Uriel Bertran, en referència a la voluntat de Jordi Portabella de liderar una candidatura única a Barcelona de cara a les eleccions municipals del mes de maig.

A més, considera que les primàries que planteja Portabella ‘permetrien que milers d’afiliats del PSC s’apuntessin a participar a les primàries per assegurar que Portabella forma un altre tripartit’. ‘Pot semblar democràtic’, ha continuat, però ha alertat que amb aquest mètode podria pactar amb els socialistes. Per això Bertran proposa un ‘plantejament honest’ perquè si ‘hi ha d’haver un canvi’ es presentin ‘noves cares’ a la candidatura, amb una ‘llista renovada’.