Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Sense subvenció per fer crítica social

L’espectacle-correfoc de Boc de Biterna del proper dia 24 de maig no rebrà la esperada subvenció de l’Ajuntament, que és la única font d’ingressos de l’entitat. Per tal que es […]

Redacció
Redacció 09/05/2008

L’espectacle-correfoc de Boc de Biterna del proper dia 24 de maig no rebrà la esperada subvenció de l’Ajuntament, que és la única font d’ingressos de l’entitat. Per tal que es pugui oferir l’espectacle a Esplugues, com han fet en els últims 11 anys, demanen la col•laboració ciutadana, perquè això sigui possible.

En aquestes Festes de Primavera l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha denegat la subvenció del correfoc de Boc de Biterna perquè no complia els criteris de les noves bases de subvenció establertes per ells mateixos. El motius per la qual no les complia és que “és un correfoc amb un rerefons de crítica social i no és només cultural” . Aquesta situació és nova, ja que durant 11 anys d’història de Boc de Biterna i tenint en compte que la majoria d’espectacles que han fet han estat de caire reivindicatiu, mai els havien denegat cap subvenció.

I és gaire greu l’espectacle? Insulten als polítics? És quelcom incívic? No apte per menor de 18 anys? Bé… aquí us expliquem el resum de l’argument de l’espectacle (que és un homenatge a un capítol dels Simpsons) perquè pugueu valorar els nous criteris per atorgar subvencions:

Arriba un promotor al poble a vendre (en forma de musical) la construcció d’un monorail. La gent del poble s’afegeix a la iniciativa constructora de seguida, guiats per l’encant del promotor i les promeses de modernitat que ofereix el projecte, sense tenir-ne en compte totes les conseqüències. Aleshores es fa el correfoc fins al lloc on s’està construint el monorail. Allà es descobreix que aquest projecte és una estafa i que, a més, implica la destrucció de boscos i cases. A causa d’això, el poble s’indigna i es forma una revolta.

Tot i això, han decidit tirar endavant l’espectacle-correfoc reduint significativament el pressupost. Però demanen col•laboració ciutadana. En Lamentablement, hem de pagar una assegurança anual de 840€ i també hem de comprar la pirotècnia (tot i reduir-la considerablement). Per aquest motiu començarem a vendre samarretes, DVDs de les nostres actuacions i bons d’ajut.

Per qualsevol qüestió, us podeu posar en contacte amb nosaltres la companyia al correu: bocdebiterna@esplugues.org
Número de compte corrent per aportacions populars: 2100-0148-53-0103129516