Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Segons la Vanguardia el 27S tindrem el Parlament més independentista de la història

El millor que pot passar per tal que els independentistes guanyin és que Ciudadanos es converteixi en el partit de moda, el partit que vol salvar Espanya i que el vot útil unionista posi al partit de Rivera a liderar l’unionisme és una bona notícia. L’augment de Ciudadanos també comporta la davallada de Podemos, un bluf mediàtic que si que posava en perill la victòria independentista. Una altra dada significativa de l’enquesta és la davallada dels partits clàssics com el PP i el PSC i la demostració que la deriva del partit de Herrera i Camats els porta a la cua de la política catalana. 

Redacció
Redacció 03/05/2015

Tant sols recordar que la cuina de La Vanguardia en les enquestes, té la voluntat d’influir en les eleccions, tal i com va escriure el seu expert Carles Castro, i en aquest cas queda clar que té una clara intenció de perjudicar el procés independentista.

CiU es recupera i consolida i amplia l’avantatge sobre ERC

Malgrat que La Vanguardia destaca la pèrdua de 13/14 diputats respecte als actuals 50 de la coalició CiU, la veritat és que vistes les circumstàncies, i amb l’actitud confusa de Duran i Lleida i la seva plataforma política Construïm, el resultat és excel·lent pel president Mas, i confirma que si és desfà definitivament del líder demòcrata-cristià la consolidació podria arribar als 40 escons a les eleccions del 27 de setembre

ERC obté el millor resultat però s’allunya de la victòria sobre CiU obtinguda a les darreres eleccions europees

26 o 27 escons representen el millor resultat de l’actual democràcia dels republicans, però mostren que en el moment més intens del independentisme no arriben a les expectatives creades malgrat l’acostament amb els sectors socialistes de Mes i Avancem, el que confirmen que aquests sectors tenen poca influència electoral.

Ciudadanos amb 26 escons va n frec a frec amb els republicans,  convertint el partit de Rivera en el referen unionista per excel·lència

Que sigui Ciudadanos i no el PP o el PSC els que combatin els independentistes és una molt bona notícia, és una oportunitat única, com més creix a Espanya la formació de Rivera més difícil és qualsevol alternativa a la independència, Rivera aboca a l’Espanya més retrograda i unionista. Una darrera dada, el partit destinat a ser clau a Espanya és el partit que menys candidatures municipals presenta a Catalunya, ni 26 diputats poden amagar la debilitat de Ciudadanos a Catalunya.

La CUP amb 10 o 11 escons és la sorpresa agradable, la feina de formigueta derrota clarament el populisme de Podemos i amb un candidat com Antonio Baños podria millorar el resultat de les enquestes

La consolidació de la CUP els permet plantar batalla clarament a Poodemos i a moviments alternatius i fer possible un encara millor resultat, una clara garantia de consolidar el Parlament més independentista de la història.
 
ICV-EUiA i Podemos mostren que a Catalunya la “puta i la Ramonenta” no tenen cabuda

Els resultats de l’enquesta aboquen els dos partits a la cua del proper Parlament, una deriva que encara té marge per augmentar d’ara fins el 27 de setembre, una mostra més que la deriva de Camats i Herrera encara no ha tocat fons, podrien obtenir el pitjor resultat de la democràcia dels hereus del PSUC.

PP i PSC, la derrota dels partits tradicionals espanyols, la mort política d’Alicia Sánchez-Camacho i la mort política de tot un PSC disminuït

Sens dubte una de les grans notícies de l’actual moment polític, que el partit que encara pot guanyar les eleccions a Espanya tingui una patacada com pronostica l’enquesta és una de les altres alegries de sondatge, i si li afegim la davallada del PSC, un partit que tant sols  uns anys tenia quasi tot el poder a Catalunya, l’alegria és completa perquè representa una oportunitat històrica per aconseguir la victòria independentista que anhela una majoria del poble de Catalunya.