Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

SCC acusa l’independentisme de seguir desafiant l’Estat de dret

Redacció | Societat Civil Catalana (SCC) ha acusat aquest dimecres JxCat i ERC de continuar “desafiant” l'Estat de Dret perquè, al seu parer, l'acord de les dues formacions per investir Carles Puigdemont una altra vegada president de la Generalitat és “una mostra clara” de la seva intenció de “seguir actuant al marge de la llei” i “seguir apostant per la via unilateral”.

Redacció
Redacció 17/01/2018
SCC ho considera “intolerable i antidemocràtic”, i augura que aquesta actitud generarà “més fractura social i més inestabilitat econòmica”. L'entitat considera una “irresponsabilitat” i una “burla a la democràcia” intentar investir un president que “únicament ha destacat per fomentar la divisió i l'enfrontament”.
 
L'entitat demana un nou govern que “treballi per a tots els catalans” i per “pal·liar” les conseqüències econòmiques “derivades del procés independentista”. També demana al nou executiu que creï “escenaris de convivència i concòrdia”.
 
Finalment, SCC demana que es compleixi “escrupolosament” amb la legalitat i alerta que en cas contrari convocarà noves mobilitzacions per reclamar respecte a la Constitució i a l'Estatut de Catalunya i per fer una crida “al seny i a la convivència”.