Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Sarkozy vol resoldre el ‘cas andorrà’ abans de la cimera del G-20

Nicolas Sarkozy, s’hauria plantejat l’objectiu d’arribar a la cimera del G-20 prevista per al 2 d’abril a Londres amb una solució sota la màniga referent al cas andorrà. Ja va manifestar ara fa unes setmanes per la televisió francesa que Sarkozy tenia la voluntat de revisar les relacions amb Andorra en la línia d’abordar en ferm la qüestió dels paradisos fiscals. Cal recordar també que el 26 d’abril, entre sant Marc i la verge de Montserrat, Andorra té una cita a les urnes.

Redacció
Redacció 13/02/2009

El dirigent gal necessitaria presentar-se davant dels seus col·leges amb una proposta concreta i tangible sobre Andorra, sobretot tenint en compte el problema que se li planteja a l’hora d’explicar davant els mandataris internacionals i de França el seu lideratge com a detractor dels paradisos fiscals, sent alhora el copríncep d’un país considerat com a jurisdicció no cooperadora per l’OCDE i per l’Estat espanyol.

Eleccions a Andorra

El 26 d’abril és la data triada per les eleccions Andorranes. És la ‘més adequada per als interessos del país’. El dia escollit, és el que més convencia un Pintat que va destacar la normalitat amb què s’acabarà la legislatura, vist que els comicis se celebraran, com fa quatre anys, el darrer diumenge d’abril. ‘L’acció de govern continuarà fins a l’últim dia’, va afirmar el polític, abans d’explicar que s’ha reduït la campanya electoral a onze dies –s’iniciarà el 14 d’abril– per evitar la Setmana Santa. La llei estableix que aquest procés tindrà entre deu i quinze dies naturals. I del 14 al 24 “n’hi ha prou perquè tothom pugui fer el seu deure d’informació”