Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Sánchez-Camacho alerta que CiU s’acosta a ERC i a l’independentisme

L’acostament entre CiU i ERC també preocupa el Partit Popular. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha alertat als que creuen que el tripartit és el ‘pitjor’ Govern que ha tingut Catalunya que CiU no és l’alternativa, ja que ‘CiU és la que està tenint reunions informals amb ERC, la que té la bandera de la independència de Catalunya i la que voldria fer un referèndum per permetre-la’. Camacho acusa els convergents de tenir ‘un discurs hipòcrita’, apostant per l’independentisme a Catalunya però presumint de sentit d’Estat i de salvar-li la legislatura al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Redacció
Redacció 07/06/2010

Per a la líder popular, CiU no és l’alternativa al tripartit, ‘un govern finiquitat i caduc’, ja que la federació és la que ‘s’està apropant a ERC’, abandera l’independentisme i aposta per la convocatòria d’un referèndum sobre l’autodeterminació. ‘L’únic partit que garantim una Catalunya forta a dins d’Espanya i que som els únics que podem parar els peus a qualsevol partit que vulgui o que parli de la independència de Catalunya de la resta d’Espanya, som el Partit Popular’, ha dit.

Alícia Sánchez-Camacho considera que no hi ha ‘cap divisió’ entre Catalunya i Espanya i que una retallada de l’Estatut no forçarà cap trencament, tal com ha alertat el president de la Generalitat, José Montilla, en una entrevista a la premsa, aquest diumenge. La dirigent ha assegurat que el canvi i la renovació que reclama el país passa per un Partit Popular al Govern amb líders ‘valents i de sentit comú’ que ‘aturin la Catalunya del No i de la sanció’.

Sánchez-Camacho ha fet aquestes declaracions en la clausura de l’Escola d’Estiu del PPC, que s’ha celebrat a Coma-ruga (El Vendrell) acompanyada per la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.