Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Samaranch vol un ministeri espanyol d’esports amb Lissavetzky al capdavant

Juan Antonio Samaranch, president d’honor del COI i que va ser investit doctor Honoris causa per la Universitat Europea de Madrid, va qualificar el 2008 com ‘l’any de glòria per a l’esport espanyol’ i va proposar a Jaime Lissavetzky com a ministre d’Esports. ‘Reivindico la necessitat que Espanya tingui per primera vegada un Ministeri d’Esports. Espanya viu un moment únic, 2008 ha estat un any de glòria. Un ministeri per a mi significaria no només un avanç sinó també el premi que es mereix Jaime Lissavetzky.

Redacció
Redacció 13/02/2009

La defensa de la creació d’un Ministeri d’Esports i la proposta de Jaime Lissavetzky com a titular del mateix van ser part del discrus, en la qual va destacar els èxits dels esportistes espanyols i va parlar de l’esperança futura que representa la candidatura olímpica de Madrid. ‘Madrid es mereix la glòria olímpica. Ha treballat molt dur per a aconseguir aquest guardó que gairebé va tenir. I l’hi mereix perquè té tres arguments: el respatller unànime dels ciutadans; la majoria de les instal·lacions construïdes i l’experiència d’un equip, encapçalat per l’alcalde, amb el Rei i la Família Real com un símbol de l’Espanya que s’apassiona per l’esport’, va dir.

El tarannà de Jaime Lissavetzky

Jaime Lissavetzky ha representat un dels principals defensors de la unitat esportiva espanyola. D’ell són frases que ens recorden a grans perles com les famoses ‘las canicas’ de Miguel Angel Rodríguez. Jaime Lissavetzky, però, ha parlat sempre sense ironies i va dir coses com que ‘aquí la que pinta és España’ i que a Catalunya ja en tenim prou amb partits de costellada.

Així que ‘las particularidades regionales que enriquecen a España’ són a les úniques coses que els catalans tenen dret.