Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

S’accentua la discrepància dins de Barcelona en Comú

El que comença malament, acaba malament. La unilateralitat de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora de decidir que l'estàtua del dictador s'exhibiria a les portes del Born CC és ara motiu de discrepància màxima dins del partit d'Ada Colau, si els defensors justificaven l'exposició per la interpretació d'aquesta, ara, amb la caiguda de Franco gràcies a l'acció popular, l'alcaldessa contempla com les veus crítiques internes s'accentuen.

Redacció
Redacció 21/10/2016
Una de les mostres més contrastades d'aquesta crisi interna comença a veure's a la xarxa, on una de les col·laboradores que més defensen el partit, Núria Alabao, ha destapat aquesta contradicció del consistori amb una sèrie de quatre tuits on defensa mantenir l'estàtua: “el missatge que es dóna amb la retirada de l'escultura és que ni nosaltres, que l'hem defensat, ens creem aquesta exposició”. Una posició que considera que deixa pel camí a tota la gent que ha defensat la mostra, al comissari i l'artista.
 
Guerra cultural
 
Barcelona en Comú va néixer amb el discurs de construir una nova hegemonia cultural a Barcelona, tot i que després ha cedit l'àrea de cultura al PSC. Alabao, en aquest sentit, afirma que retirar Franco és un missatge contra un dels objectius del partit, ja que demostres que les “guerres culturals contra el nacionalisme ni les combatràs, només obre una porta al següent atac”. Una reflexió que conclou amb “així no es guanya l'hegemonia”.

Relacionats