Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Romeva anuncia a un diari italià que el món ja entén que el procés és irreversible

El govern català torna a arrencar presència a mitjans de comunicació internacionals amb una entrevista del conseller Romeva al diari italià ‘La Stampa’, on ha anunciat que quan explica el procés i el full de ruta a l’exterior, “la qüestió de fons es comença a entendre”. Diu que entén que els seus interlocutors al món tenen dubtes, “però tothom entén que aquest és un moviment cívic, democràtic i pacífic, entenen que el procés és irreversible, el precedent escocès ajuda”. 

Redacció
Redacció 05/04/2016

“En termes polítics sóc un ministre”

Durant l’entrevista, Romeva reforça que la independència de Catalunya no té marxa enrere, ja que explica que “volem ser un estat independent, i tard o d’hora ho serem, tan aviat com es pugui”. El conseller, que explica que Catalunya ja està actuant com un Estat, diu que “en termes polítics sóc un ministre”. També ha aprofitat per explicar que el país està en una fase de postautonomia i de pre-República, i per fer ressò de les reiterades negatives de l’Estat espanyol a autoritzar un referèndum.

Romeva treu pit de la gestió de la delegació del Govern a Brussel·les

D’altra banda, davant les crítiques de Madrid a les ‘ambaixades’ catalanes, que el diari italià ha recollit, Romeva no només s’ha defensat sinó que ha ‘contraatacat’ recordant que “les delegacions fan una tasca normal de representació i explicació d’allò que passa a Catalunya, vist que Espanya es dedica a obstaculitzar”. El periodista li ha demanat per un exemple i ell ha aplaudit la gestió de la delegació del Govern a Brussel·les, mentre que Espanya, “no disponible”, afirma.