Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Rigol: “Els polítics hem de fer pinya, tots plegats, per la independència”

Antoni Castellà, Joan Rigol, Núria De Gispert i Mercè Jou han presentat aquest migdia la campanya pel vot negatiu a la consulta interna d’UDC parlant sense pèls a la llengua: “Votar No és votar Sí a un estat independent”. És l’eslògan de la plataforma Hereus UDC 1931, creada ad hoc, amb un to marcadament independentista: “Els polítics hem de fer pinya, tots plegats, per la independència”, ha dit Rigol. 

Redacció
Redacció 08/06/2015

“Pregunta gens clara, confusa, i d'interpretació molt equívoca”

L’expresident del Parlament ha recordat l’independentisme de Carrasco i Formiguera, i les figures de Coll i Alentorn i Pau Romeva per justificar la batalla que han començat avui: “Els polítics hem de fer pinya, tots plegats, per la independència”. També ha criticat la pregunta de la direcció, ja que segons ell, “no és gens clara, és confosa, i d’interpretació molt equívoca respecte els resultats”.  Ho ha dit amb un to contundent, gairebé enfadat, que denota el caldo de cultiu acumulat que l’ha empès a fer el pas.

Rigol i de Gispert, amb contundència

Rigol ha parlat més clar que mai, fins i tot més que en els seus posicionaments com a president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Igual de sorprenentment contundent ha estat Núria de Gispert, una altra dirigent històrica que fins ara es mantenia en la neutralitat. “No ens mou cap altre objectiu que anar amb un pronunciament clar”, ha afirmat.

Consulta interna amb poques garanties

Al seu torn, Antoni Castellà ha estat crític amb les escasses garanties democràtiques per la votació que ha plantejat la direcció del partit. El secretari d’Universitats ha demanat tenir accés al cens electoral i sobretot ha denunciat que l’òrgan de control de la votació els ha denegat una còpia de les actes de les meses fins que no es conegui el resultat global el dia següent. Tot i que no ho ha dit Castellà, això vol dir que la direcció tindria tota la nit per manipular els resultats i els crítics només tindrien la paraula dels militants presents als escrutinis per defensar-se.

Vídeo propi de l'esquerra alternativa

Els crítics d’Unió han desplegat en molt poc temps una campanya d’actes, entre els quals destaca un a l’Ateneu Barcelonès demà a la tarda amb tots els militants històrics que els donen suport. Un vídeo amb imatges de manifestacions antifranquistes i independentistes, que semblava propi d’un partit de l’esquerra alternativa, i activitat via xarxes socials completen els cinc dies de campanya que tenen per davant. L’objectiu: convèncer els electors d’UDC d’un posicionament que compta amb 1.019 signatures, “un 25% de la militància”, segons de Gispert.