Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Ridao repta Zapatero a fer pública la balança fiscal l’endemà del 9M si guanya les eleccions

El cap de llista d’ERC a les eleccions legislatives del 9 de març, Joan Ridao ha reptat el líder del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero a fer pública la balança fiscal l’endemà del 9M, abans del debat d’investidura, si guanya les eleccions. Segons Ridao ‘aquesta és una condició prèvia perquè ERC s’assegui a negociar qualsevol pacte amb el PSOE’, ha dit el líder republicà. Ridao ha qualificat de ‘problema per al PSOE’ el fet que José Bono sigui el candidat a presidir del Congrés i ha avançat que ‘només tindrà el suport del PP’. Ridao ha qualificat Bono de ‘representant de l’esquerra espanyola més armada’.

Redacció
Redacció 31/01/2008

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ridao ha afirmat que ‘Zapatero no és de fiar’ i l’ha acusat d’haver enganyat Catalunya. ‘Per això aquesta vegada volem cobrar per avançat’, ha dit i ‘volem compromisos seriosos i ferms’, ha afegit. Ridao també ha valorat la promesa electoral ed Zapatero d’invertir 5.000 milions d’euros i l’ha qualificat de ‘escandalosa, humiliant i ofensiva’ respecte Catalunya.

Ridao també ha valorat la proposta socialista de tornar 400 euros a cada contribuent i ha dit que ‘no és seriosa, ja que el que ha de fer un Estat progressista és redistribuir la riquesa’. Per altra banda també l’ha qualificat de grotresca dins d’una campanya del ‘tot a 100’ i finalment la considera ‘humiliant’ i ‘innaceptable’ des d’una òptica progressista.

Respecte les declaracions del número dos del PP a Madrid, Manuel Pizarro, en què va assegurar que està a favor de fer públiques les balances fiscals, Ridao ha assegurat no creure-se-les i ha qualificat Pizarro del ‘Harry Potter de la campanya electoral’.