Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ridao: ‘Quan Mas va pactar l’Estatut amb Zapatero, va dir que mai més hauríem d’anar a Madrid a pidolar absolutament res’

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha valorat avui el pla anticrisi presentat ahir pel president del Govern, Artur Mas, qui digué que reclamaria a l’Estat espanyol que es mantingués el nivell d’ingressos del 2010. Segons Ridao, ‘no hem d’anar a Madrid a demanar permís ni a demanar perdó, el que hem de fer a Madrid és abordar les reformes estructurals començant pels 10.000 milions d’euros de dèficit fiscal, pel deute històric de la sanitat, i també per tota aquella despesa que el Govern de Madrid, per exemple amb la Llei de Dependència ens endossa i que no ens correspon’.

Redacció
Redacció 29/01/2011

En aquest sentit, ha recordat que ‘va ser el mateix Artur Mas qui quan va pactar el nou Estatut amb Zapatero va dir que mai més hauríem d’anar mai més a Madrid a pidolar absolutament res’. També ha negat que el tripartit visqués en una ‘disbauxa’ pressupostària, sinó que ‘va haver de superar la tensió assistencial amb àmbits com la sanitat, l’educació i els serveis socials en un context de crisi econòmica’.

Ridao també ha asseverat que ‘sembla que aquest govern és captiu d’algunes promeses demagògiques i populistes de quan era a l’oposició, s’idealitzen les coses només per erosionar’ en referència l’eliminació de l’impost de succions. Així mateix, ha ressaltat que en l’eliminació de la mesura dels 80 km/h, ‘el conseller Recoder admet eficàcia i tot seguit recorda que és un compromís electoral, fet que demostra que és una mesura populista. A pesar de la polèmica, la mesura ha estat èxit pels experts en medi ambient i per evitar la sinistralitat. Es poden introduir correccions, en determinades hores del dia, però no es pot hipotecar la salut i la seguretat per arribar 10 minuts abans en cotxe’.

Caixes i bancs
Ridao també ha valorat que ‘és respectable que la caixa es converteixi en banc no només per els nous requeriments internacionals de solvència i capitalització sinó per continuar creixent i per internacionalitzar-se’. Però aquest fet suposa acabar ‘amb el model de caixes català, que és una història d’èxit. Del que es tracta ara és de garantir que es mantingui l’arrelament territorial, l’obra social i la funció financera social, només les caixes es van implicar en la venda de bons, i que això no afecti el crèdit i als clients menys lucratius’, ha sentenciat.