Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ridao demana a Montilla que ‘en comptes d’ensenyar les dents, algun cop mossegui’

Durant una visita a Girona, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha assegurat que l’Estat no mourà fitxa amb el traspàs dels aeroports catalans fins que no es faci pública la sentència de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional. El secretari republicà ha titllat de ‘soviètic’ i de ‘monstre de 47 caps’ el model que aplica Aena amb la gestió aeroportuària, perquè ‘el seu sistema consisteix en què els aeroports més rendibles sustentin els que són obsolets’. Joan Ridao ha assegurat que l’Estat ‘no té cap intenció’ de traspassar l’aeroport de Vilobí d’Onyar, i ha demanat al president de la Generalitat que, ‘en comptes d’ensenyar les dents, algun cop mossegui’ i defensi Catalunya amb la mateixa contundència amb que defensa el PSOE.

Redacció
Redacció 25/02/2009

El secretari general d’ERC té clar que el traspàs de l’aeroport de Girona és un afer ‘que, sense més, només depèn de la voluntat del govern espanyol de fer-lo efectiu’. Joan Ridao ha criticat que les negociacions sobre la gestió de la instal·lació es trobin en punt mort i que, en canvi, l’Estat ‘ofereixi sense manies l’aeroport de Sabadell perquè és deficitari’, però que no vulgui parlar de Girona.

Per Ridao, aquesta actitud és un clar exemple del model ‘soviètic’ que aplica Aena amb la gestió dels aeroports que li corresponen. ‘Es tracta d’un monstre de 47 caps, amb gairebé un aeroport per província, on els més rendibles contribueixen a sustentar els que formen part de la xarxa obsoleta’, ha assegurat.

‘A Girona, l’Estat no ha ni proposat el model de traspàs per a l’aeroport perquè no té cap intenció de deixar-lo anar’, ha assegurat el secretari general. I, al seu parer, aquesta situació de silenci administratiu s’allargarà fins que el Tribunal Constitucional no faci pública la sentència sobre l’Estatut.

‘Ara ens trobem amb una legislatura al ralentí, ja que l’Estat no mou res en espera del resultat de la sentència’, ha indicat. Per al secretari general d’ERC, un cop es faci pública la sentència, ‘aquesta situació ens obligarà a calçar-nos les botes de matar, encara que malauradament n’haurem de parlar després de la sentència, perquè la gestió de les infraestructures és un dels preceptes que està impugnat’.

Ensenyar les dents

Joan Ridao ha aprofitat la seva visita a Girona per ressaltar la fermesa del Govern, i ha criticat CiU per la seva ‘obsessió’ de voler-lo desgastar. En referència al PSC, el secretari general d’ERC ha reflexionat sobre l’evolució del partit perquè, segons ha dit, ‘fa quatre o cinc anys seria impensable que fes passos com els que ara ha fet amb el debat de l’Estatut i la fermesa al voltant del finançament’.

Això sí, Ridao ha demanat al president de la Generalitat que ‘en comptes d’ensenyar les dents, algun cop mossegués, perquè la lleialtat que li exigia al PSOE a canvi de la nostra no la veiem per enlloc’. El secretari general d’ERC ha fet aquestes declaracions durant una visita a Girona.