Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Rèplica a Bozal

Aquesta setmana la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, afirmava que la poca presència del català al món de la justícia és culpa dels advocats, que no presenten més demandes […]

Redacció
Redacció 04/03/2011

Aquesta setmana la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, afirmava que la poca presència del català al món de la justícia és culpa dels advocats, que no presenten més demandes en català. I en traspassava la responsabilitat al ciutadà, que creu que és la peça que falla.

Aquestes declaracions han fet encendre a Marc Belzunces, que ha hagut de patir tot un via crucis de dificultats i impediments per l’ús del català en el seu procés judicial per no haver-se presentat per formar part d’una mesa electoral a les darreres eleccions espanyoles al·legant objecció de consciència. 

Belzunces ha replicat des del seu blog a la consellera Bozal explicant-li l’últim episodi del seu cas com a prova de la poca predisposició de la justícia a facilitar que els ciutadans s’hi adrecin en català. Així, adjunta el document que li ha fet arribar el Tribunal Suprem espanyol rebutjant i donant per no presentat el recurs contra la sentència condemnatòria únicament per estar escrit en català després que el TS li demanés que o bé assumia ell la traducció de tota la documentació a l’espanyol o es declararia desert el recurs.

Belzunces ha llançat aquest missatge a la consellera:

‘Consellera Bozal, vostè està per defensar als ciutadans de Catalunya, no a jutges, fiscal i personal administratiu que no vol utilitzar el català. Li recordo que hi ha gent com un servidor, com molts altres ciutadans, que s’ha pagat de la seva butxaca i en horari fora de feina (dissabtes inclosos), cursos de la llengua que la seva feina requeria. Jutges, fiscals i personal administratiu estan al servei del ciutadà, i no són diferents de la resta de ciutadans: han de dominar les llengües que requereixin la seva feina. I si no, no estan qualificats per a la feina que desenvolupen. Vostès estan al servei dels ciutadans, i no a l’inrevés’.

Per ara, no hi ha hagut resposta.