Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Carretero qualifica d’’històrica’ la decisió del Tribunal Internacional

Reagrupament celebra la decisió del Tribunal Internacional de reconèixer la independència de Kosovo en dictaminar que la independència promulgada unilateralment pel govern provisional kosovar al febrer de 2008 ‘no viola la legalitat internacional” i que la seva secessió és la“manifestació del seu dret a l’autodeterminació’. En un comunicat, que porta per nom ‘Dia històric’, Reagrupament veu refermada pel màxim òrgan jurisdiccional la voluntat de Joan Carretero, líder de la formació, de constituir una candidatura transversal amb l’objectiu de proclamar unilateralment la independència de Catalunya.

Redacció
Redacció 23/07/2010

Reagrupament celebra la decisió del Tribunal Internacional de Justícia (TIJ) de reconèixer la independència de Kosovo. En un comunicat, la formació de Joan Carretero considera com un ‘dia històric’ que el principal òrgan de les Nacions Unides hagi dictaminat que la independència promulgada unilateralment pel govern provisional kosovar al febrer de 2008 ‘no viola la legalitat internacional’ i que la seva secessió és nat la ‘manifestació del seu dret a l’autodeterminació’.

En el comunicat, també es critica durament l’Estat espanyol, de qui es diu que ha ‘intervingut en el procés defensant a l’audiència pública la il•legalitat de la declaració unilateral de Kosovo’, alhora que afirma que la declaració del TIJ crea un precedent per altres nacions sense estat.

Reafirmació de les voluntats de Carretero

La decisió del Tribunal Internacional de Justícia és acollida des de Reagrupament com una reafirmació de les seves voluntats polítiques. D’aquesta manera, i seguint les idees exposades per Joan Carretero en un article al diari Avui, el comunicat assegura que el màxim òrgan jurisdiccional garant de la legalitat internacional, referma la voluntat de RCat de ‘constituir una candidatura transversal amb l’objectiu de proclamar unilateralment la independència de Catalunya’.