Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Reagrupament i ERC trenquen el pacte a Girona

Tot i que el pacte entre ERC i Reagrupament per presentar una candidatura conjunta per a les municipals a Girona es donava per fet, l’últim serrell que quedava per concretar ha acabat dinamitant l’acord. Tal i com ja va avançar AraGirona.cat, republicans i reagrupats encara no havien tancat quina seria la posició del candidat de RCat a la llista i la proposta d’ERC s’ha trobat amb un ‘No’ per part dels de Joan Carretero. Així, Girona ha passat de situar-se entre les localitats on s’estaven produint pactes per passar a engreixar la llista de poblacions, com Lleida, on les desavinences han impedit una candidatura unitària. Ara Reagrupament ha de decidir si concorre en solitari a les municipals o bé si llança la tovallola per no disgregar el vot independentista.

Redacció
Redacció 16/02/2011

Segons informa Nació Digital, ERC hauria ofert el tercer lloc a la llista a Reagrupament, una posició destacada tenint en compte que els republicans van obtenir quatre regidors al consistori gironí en les darreres municipals l’any 2007. Tot i això, ERC hauria anat més enllà exigint que fos Miquel Casals, coordinador de RCat a Girona, qui ocupés aquesta posició i no Carles Bonaventura, una proposta que la formació de Joan Carretero troba ‘inacceptable’. Els reagrupats haurien considerat ‘acceptable’ que Bonaventura fos el número tres i haurien donat per bo l’acord.

Segons informa el digital, RCat debatrà aquest dijous en assemblea si es presenta en solitari o si opta per no presentar-se a Girona. Un sector de la militància optaria per llançar la tovallola després de l’experiència de la derrota electoral viscuda el 28-N.