Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Reagrupament denuncia que la direcció d’Esquerra ignora la seva constitució com a corrent intern

El Reagrupament.Cat ha acusat a la direcció d’ERC de ‘ignorar i desautoritzar’ la decisió presa per la Comissió de Garanties del partit de reconèixer al Reagrupament com a corrent intern. ‘És una mostra de la manca de voluntat política per integrar i donar sortida en el sí d’ERC a les diferents sensibilitats que hi conviuen’, ha manifestat en un comunicat. Així aquest sector crític liderat per Joan Carretero ha replicat que la cúpula d’Esquerra Republicana de Catalunya hagi deslegitimat la constitució formal de RCat com a corrent.

Redacció
Redacció 16/12/2007

El Reagrupament.Cat ha titllat de ‘contradictori’ que la direcció d’Esquerra ‘no vulgui acatar una resolució de la Comissió de Garanties, basada en una interpretació oberta dels estatuts’. En la nota, es recorda que en la resolució d’aquesta comissió interna d’ERC ‘s’especificava que s’havia comprovat el dipòsit de les signatures davant de notari. Per tant quedava en dipòsit notarial i a disposició de les comprovacions que el partit volgués fer, les butlletes amb les signatures de militants d’ERC reagrupats’.

En aquest context, ha ressaltat que la comissió fa una interpretació oberta i dictamina que la recollida de les 329 signatures, dipositades per Reagrupament.Cat, equivalen a un nombre mínim del 3% de la militància d’Esquerra, tal i com marquen els estatuts del partit’. Així mateix, recorda que aquesta corrent intern ja fa mesos que fa política. De fet, la seva presentació pública fou el passat 30 de juny. ‘Posteriorment’, ha continuat, ‘la corrent va presentar una ponència a la Conferència Nacional del partit, que es va celebrar a Barcelona el dia 20 d’octubre i va rebre un 22% de vots afirmatius per part de la militància del partit present a la Conferència Nacional’.