Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Rajoy confirma que Catalunya no té lloc dins Espanya

Mariano Rajoy ha comparegut avui davant la premsa per fer un balanç (gairebé mecànic) del seu Govern i per comunicar oficialment la convocatòria d’eleccions. El mateix dia en que es constitueix el Parlament que pretén construir un nou Estat a Catalunya, Rajoy  ha confirmat que el PP no té cap tipus d’intenció de trobar encaix amb Catalunya, confirmant que l'única opció és la independència.

Redacció
Redacció 26/10/2015

Rajoy fa un balanç robòtic
 
La compareixença de Rajoy, que estava prevista a la una del migdia, ha començat uns minuts tard, casualment (o no) el President del Govern espanyol ha aparegut davant les càmeres en el mateix moment en que Carme Forcadell acabava el seu primer discurs com a nova Presidenta del Parlament de Catalunya. El president popular ha dedicat el seu discurs a fer un balanç, gairebé un llistat robòtic, de caire merament econòmic de la darrera legislatura.
 
Rajoy dóna via a Catalunya
 

Irònicament, quan a Catalunya s’acabava de constituir un Parlament amb una majoria independentista i un mandat democràtic clar per la construcció d’un nou Estat, Rajoy ha tancat qualsevol esperança als pocs que encara podien creure en una 3a via federal. Rajoy ha confirmat que el Partit Popular no pensa portar la Reforma Federal en el seu programa, fet que deixa clar que cap tipus de flexibilitat territorial està dins els plans dels populars.
 
Cinisme en estat pur
 
Responent a les preguntes dels periodistes Rajoy ha dit que ja té previst què ha de fer en el cas que hi hagi una declaració unilateral d’independència a Catalunya, tot i que no ha volgut concretar i ha dit que confia que no haurà de fer res perquè s’imposarà el “sentit comú”. Per altra banda, ha dit que ell, com a President del Govern espanyol ha dialogat amb tothom que li ha demanat i que està disposat a continuar fent-ho – i ho ha dit minuts després de tancar la porta a la reforma constitucional. Tanmateix ha dit que no tolerarà que es “liquidi la llei”, que segons ell està “indissolublement unida a la civilització”. 
 
 

Relacionats