Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Rajoy: “A Espanya li sobra aigua”

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy es nota que no coneix gaire Catalunya. Aquí patim una severa sequera i s’alerta que els pantans estan buits. Tot i això Rajoy, que sap que a Catalunya té la batalla perduda, ha dit que ‘a Espanya li sobra aigua, no en sobra gaire, però en sobra’. En un acte públic a Múrcia ha dit que que si guanya les eleccions generals del 2008 ‘hi haurà aigua per a tothom’. Ha promès, doncs, un nou acord sobre la distribució dels recursos hídrics de l’Estat, entre altres propostes electoralistes.

Redacció 26/11/2007

Set mil han escoltat les paraules de Rajoy en un acte a Múrcia. Quan aquest els ha promès aigua ja que ‘A Espanya sobra aigua’ no han dubtat a interrompre’l diverses vegades amb aplaudiments i tot cridant ‘Oa, oa, oa, Rajoy a la Moncloa’ i ‘Zapatero dimissió’. El president dels populars s’ha compromès a tirar endavant un acord estatal sobre l’aigua si és elegit als comicis del març vinent perquè, ha dit, l’aigua ‘és de tothom, i n’hi pot i n’hi ha d’haver per a tots’ i ha criticat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero per no haver resolt les mancances que pateixen algunes regions de l’Aragó, el delta de l’Ebre, el País Valencià, Múrcia i Almeria.

Mariano Rajoy s’ha mostrat convençut que a l’estat espanyol hi ha excedents d’aigua que poden aprofitar les conques deficitàries com la del riu Segura. La promesa hidrològica del PP implica transvasaments, i ha afegit que hi haurà data per a cadascuna de les noves infraestructures.

Altres propostes

També n’hi haurà en matèria de mobilitat: el PP ha assegurat que ‘hi haurà un TGV del Llevant i un TGV Albacete-Cieza-Múrcia’. No ha faltat una dura crítica al govern actual i al ministeri de Foment, que, segons Rajoy, s’ha caracteritzat per la ‘supèrbia, la prepotència i la poca humilitat’.

El líder dels populars s’ha referit de nou a les reformes fiscals que proposa per a la futura legislatura. D’elles se’n desprèn una desacomplexada liberalització de l’economia.