Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Rahola, com un tro: “La CUP ens ha enfonsat”

Pilar Rahola ha elevat a nivells del gener passat la pressió a la CUP arran de la voluntat de bloquejar els pressupostos del Govern amb una esmena a la totalitat. Durant el programa ‘El Món a RAC1’, la tertuliana ha clamat que “la CUP ens ha enfonsat” perquè “se’ns han pixat damunt, però què s’han cregut?”. En aquest sentit, creu que “el procés ha rebut una estocada de mort en aquests moments” i ha opinat que la situació actual és íntegrament culpa dels anticapitalistes. 

Redacció
Redacció 06/06/2016

Rahola: “Hem estat d'un paternalisme amb la CUP brutal”

Rahola ha dibuixat un escenari pessimista fins i tot si la CUP retira l’esmena, perquè continuarà marcant perfil propi i amenaçant de no aprovar els números: “Això a on va? On anem amb ells? Malament rai si acceptem aquest joc letal”. A l’altre costat de la balança, també ha titllat de “letal” anar a eleccions. La ‘clatellada’ als anticapitalistes no ha acabat aquí, ja que segons ella, “són molt assemblearis però ja han canviat les normes per ser-ho menys”. Rahola fins i tot ha fet autocrítica del sobiranisme en conjunt: “Hem estat d’un paternalisme amb la CUP brutal”.

Basté: “Què val el cap de Mas? Ningú no entén res”

En el mateix programa una estona abans, el periodista Jordi Basté ha fet un editorial en què ha explicitat l’estupefacció generalitzada amb la formació antisistema: “La societat que va votar que el país arribés a la independència no entén l’estratègia de la CUP”. I ha continuat: “Què val el cap de Mas? Ningú no entén res, i no entén quin pacte es va signar”, en referència a l’acord independentista per investir un president el gener passat. Com a contrast a la situació actual, el conductor d’El Món a RAC1 ha lloat el paper de David Fernández quan era la imatge cupaire per antonomàsia.