Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Qui mantindrà a Marichalar?

La separació de la infanta Elena i Jaime de Marichalar ha omplert riuades de tinta, tan a la premsa “seriosa” com a la del cor, però poques veus s’han alçat […]

Redacció 16/11/2007

La separació de la infanta Elena i Jaime de Marichalar ha omplert riuades de tinta, tan a la premsa “seriosa” com a la del cor, però poques veus s’han alçat preguntant pel què, de moment, és el més preocupant de l’afer. A partir d’ara, qui mantindrà a Jaime de Marichalar?

Sembla obvi que, si deixa de formar part de la Família Reial, podrem deixar de mantenir-lo com fins ara, però l’economia dels Borbons és tan poc transparent que els monarques podrien intentar continuar mantenint-lo amb l’excusa d’haver engendrat miniborbons.

Per resoldre aquest tema, Joan Herrera ja s’ha afanyat a registrar una pregunta al Congrés dels Diputats on demana que s’aclareixi aquest tema i s’han mostrat contraris a continuar mantenint a Marichalar. “Una vegada separats, s’entén que Marichalar ja no pertany a la Família Reial, i per tant no se n’ha de beneficiar”, conclouen a IU-ICV.

El senador del PNB Iñaki Anasagasti també ironitzava aquests darrers dies al seu bloc sobre si aquest afer “privat” ens acabarà costant diners a la ciutadania. Recordant que Elena és la gran dels borbons, opinava: “A mí me hubiera gustado ver a Elena y a Marichalar de príncipes de Asturias. Quizá , por no serlo, ahora se separan. No tienen un objetivo en la vida y eso de cortar cintas debe ser muy cansado”. Just a la fusta!