Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Què se n’ha fet d’Ada Colau?

Redacció | L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia de ser una de les grans protagonistes de la campanya electoral de les passades eleccions celebrades el 21 de desembre. Però les seves aparicions van ser pràcticament inexistents. 

Redacció
Redacció 10/01/2018
El cas és que després dels comicis tampoc se l'ha vist més. De fet, les seves aparicions públiques han disminuït, així com la seva poca activitat al consistori. 
 
Tal com recull el digital Crónica Global, l'activitat de la seva agenda ha minvat moltíssim des de finals de desembre. A això cal sumar-hi que durant les festes de nadal, el moviment al consistori ha estat mínim però tampoc ha tornat als nivells d'abans de festes encara. Tot i això, els grups de l'oposició sí que ho han fet i comencen a registrar la seva activitat habitual. 
 
Segons assenyala el diari, l'objectiu de Colau és exactament el mateix que el que té la vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, restar en un segon pla pels seus propis interessos. 
 
Santamaría ja té la vista posada en les eleccions del 2020 i sembla que Colau ja s'estaria preparant per a les municipals de 2019. 

Els reptes de Colau

 
Però Colau afronta el repte ara també de superar Alfred Bosch, que s'ha convertit en el seu principal oponent, perfilant-se com a número u d'ERC. Segons el Baròmetre Semestral de Barcelona, Bosch guanyaria ara unes suposades eleccions a l'Ajuntament de Barcelona.
 
L'alcaldessa de Barcelona també haurà de pensar de pressa no només una nova estratègia amb la qual superar al dirigent d'ERC sinó lidiar amb una minoria amb què governa actualment després de trencar el pacte amb el PSC.