Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Què posa Ada Colau com una “moto”?

A la líder de Barcelona en Comú no li agrada gens parlar de la independència de Catalunya ni del dret a decidir, ella està còmoda amb el dret a decidir-ho […]

Redacció
Redacció 24/03/2015

A la líder de Barcelona en Comú no li agrada gens parlar de la independència de Catalunya ni del dret a decidir, ella està còmoda amb el dret a decidir-ho tot,  un dret que segons Colau és a l’ADN de la formació que lidera que impulsa una nova manera de fer política on la ciutadania pugui decidir les grans qüestions en referèndums, com si cal que la ciutat de Barcelona s’adhereix a l’AMI.

Però el que treu realment de polleguera la líder de Barcelona en Comú és que es parli de la seva formació com una coalició de partits, fet que ella nega rotundament afirmat que lidera una coalició de ciutadans, una plataforma de la ciutadania que pren les decisions individualment. Hi ho nega encara que el primer ciutadà no vinculat a un partit a la llista de Barcelona en Comú ocupa la setzena posició a la llista, perquè els  primers quinze llocs se’ls han repartit entre Guanyem,  Podemos, ICV, EUiA i  Procés Constituent, després d’un procés de falses primàries.

Ada Colau, la líder d'ICV-EUiA

De fet, Colau sap que aprofitarà la coalició amb ICV i EUiA per disposar d’un espai electoral als mitjans durant la campanya electoral i podrà tenir presència als informatius i debats dels mitjans públics perquè els ecosocialistes ja tenen cinc regidors a l’Ajuntament, i sap que gaudirà d’una  atenció superior a altres formacions com ERC o la CUP, i és ben conscient que si realment fos una plataforma de la ciutadania això no seria possible.

A més, ICV-EUiA finançarà la candidatura de Colau a l’alcaldia de Barcelona. Segons un document intern de Procés Constituent que va fer públic El País, els diners de la campanya de Barcelona en Comú  l’avançarà ICV-EUiA del seu fons per a campanyes electorals. I per últim, l’aliança amb  ICV-EUiA podria fer que la coalició de partits de Colau obtingués representació a la Diputació de Barcelona.

Ara ja sabem per què  Colau es posa com una “moto” quan es parla de la formació que lidera com a coalició de partits, cosa ben legítima, el que no és de rebut és el que fa Colau, negar-ho a la cara dels ciutadans com ha fer a catalunya Ràdio i TV3  aquest cap de setmana.