Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Pujol defensa la immersió lingüística com ‘un benefici per a tothom’

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha defensat la immersió lingüística com ‘un benefici per a tothom’ i ‘amb respecte’ per les dues llengües oficials a Catalunya, el català i el castellà. En una entrevista a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio, Pujol ha aprofitat per recordar que el català rep una ‘tremenda pressió’, i ha citat el cas dels mitjans de comunicació, i necessita ‘ajuda’ per no acabar en una ‘situació molt difícil’. L’expresident ha valorat molt positivament que persones que ara tenen entre 35 i 27 anys ‘han funcionat amb la immersió i saben parlar castellà’.

Redacció
Redacció 14/09/2011
Pujol, que era president de la Generalitat quan es va implantar la immersió lingüística, ha lloat el sistema i ha assegurat que ‘no afecta la qualitat de l’escola ni crea conflictes socials’. També ha criticat el Tribunal Constitucional per la seva interlocutòria i ha criticat que estigui influït políticament, cosa que és motiu de ‘poc respecte’, ha afegit. 
 
L’expresident ha afirmat que, malgrat la crisi, cal defensar ara també Catalunya i els seus interessos com a nació. En aquest sentit, ha celebrat les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre la necessitat de parlar ara del camí que ha de fer Catalunya i de la seva reivindicació d’una ‘transició nacional’, i ha asseverat que ‘això de les autonomies no va’.
 
Preguntat per la possibilitat que CiU pacti amb el PP a Madrid si Mariano Rajoy guanya les eleccions generals, Pujol creu que ‘es pot pactar amb tothom sempre que et donin bones condicions’, però ha afegit que no es pot arribar a acords amb un partit que faci propaganda anticatalana o que ataqui la llengua.
 
Sobre l’últim pacte de CiU amb el PP per aprovar els pressupostos catalans d’aquest any, Pujol ha dit que no es pot ‘permetre que s’ataqui la llengua però tampoc que Catalunya faci fallida’, perquè, al seu parer, el país podria acabar’ amb l’aigua al coll i perdre l’autonomia’.