Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Pujol avala la proposta d’Artur Mas sobre la refundació del catalanisme

L’expresident de la Generalitat i president de CDC, Jordi Pujol, defensa la proposta d’Artur Mas sobre el projecte que ha plantejat d’una refundació del catalanisme que aglutini diverses sensibilitats nacionalistes. ‘És absolutament vàlid fer un plantejament de país en el qual molta gent pugui sentir-se identificada’, ha afirmat Pujol, i ha defensat Mas, qualificant la seva proposta de ‘valenta’ perquè, en definitiva, ha explicat que el que vol el seu partit és fer que Catalunya sigui un societat ‘moderna, democràtica i competitiva al món, no a Espanya’. Pujol no s’ha pronunciat sobre si aquest projecte ha d’anar cap al sobiranisme o la independència perquè, ha dit, ‘a mi no em toca opinar sobre això’.

Redacció
Redacció 17/09/2007

L’expresident ha valorat la relació entre Catalunya i l’estat espanyol, que ha qualificat ‘d’hostil’ perquè Catalunya encara no ha assumit ‘el grau de llibertat i poder polític que li pertoca’, i ha considerat que ‘els insolidaris són ells’, és a dir, l’estat espanyol, i no els catalans, en referència a la polèmica que hi ha a l’estat espanyol sobre les aportacions que fa Catalunya a l’estat i les inversions que rep a canvi.

Pujol ha alertat que ‘la nostra identitat podria estar en perill’, i per això ha considerat necessari que CiU lideri el projecte nacionalista de Catalunya. L’expresident també ha criticat els líders catalans actuals perquè, ha dit, ‘estan adormits’, i ha alertat que ‘si segueixen adormits el país morirà’, en referència a la seva identitat com a nació.

Jordi Pujol ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en la cloenda de l’Escola d’Estiu Ramon Juncosa de CDC, celebrada a Barcelona.