Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Puigdemont es planteja també viatjar a Eslovènia

Redacció | Amb la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya per aquest dimarts no n'hi ha prou. El president legítim ja té contemplats en un horitzó pròxim nous viatges per internacionalitzar la situació del país.

Redacció
Redacció 29/01/2018
Tal com avança El Confidencial, després de passar per Dinamarca i explicar els passos del Gobierno contra Catalunya, el pròxim destí de Puigdemont podria ser Eslovènia.
 
Tal com recull el digital, s'estaria plantejant fer un front exterior i un d'interior. En l'exterior, es contempla a un Carles Puigdemont denunciant la situació de Catalunya i la vulneració de drets i de la democràcia del Gobierno. Per altra banda, això deixaria un altre front interior, un Parlament bloquejat i incapaç de nomenar a un altre candidat. Segons indica El Confidencial, això és el que hauria comentat el mateix Puigdemont en una reunió el passat divendres a Brussel·les amb membres del PDeCAT. 
 
Per què Eslovènia?
 
El diputat del PDeCAT Ramon Tremosa sempre ha aconseguit la col·laboració del partit Socialni demokrati, favorables a l'autodeterminació del poble català. Sense anar més llun, l'eurodiputada i presidenta del Consell de Política Exterior de Socialni demokrati, Tanja Fajon, s'ha pronunciat diverses vegades a favor de Puigdemont i ha criticat també durament que la UE no hagi recolzat ni s'hagi pronunciat a favor dels independentistes catalans. 
 
L'expresident eslovè del mateix partit Milian Kucan també ha donat suport públicament a la independència de Catalunya.