Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Puigdemont enumera tots els drets que Espanya vulnera amb Catalunya

Redacció | El president Carles Puigdemont ha denunciat la flagrant vulneració de drets que està exercint l'Estat contra Catalunya i els seus líders polítics i civils. Ho ha fet a través del seu compte de Twitter i ha citat els articles violats acompanyats d'exemples de retalls de premsa. Precisament, aquest matí, l'Estat ha vetat la reunió entre el president del Parlament, Roger Torrent i Puigdemont en tancar la delegació del govern a Brussel·les. Tal com apunta el president, s'ha vulnerat l'article 12.1 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE que assenyala que “tota persona té dret a la llibertat de reunió pacífica”. Part d'aquests drets els vam reclamar des del directe.cat.

Redacció
Redacció 24/01/2018
“Vull fer un petit repàs a uns quants articles de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, del Reglament del Parlament i de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, amb exemples de la seva flagrant i reiterada vulneració”, ha anunciat el president en el seu compte de Twitter.
 
Així doncs, Puigdemont recorda que s'ha vulnerat l'article 21 de la Carta de Drets Fonaments de la UE que recull: “Es prohibeix tota discriminació, i en particular l'exercida per raons de raça, sexe….opinions polítiques o qualsevol altra índole.
 
Tanmateix, l'article 45 de la mateixa Carta: “Tot ciutadà de la UE té dret a circular i residir lliurement en qualsevol territori dels estats membres”. Aquí la llista completa: