Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Puigcercós reclama a Mas que demani ja el concert econòmic i posi límit a la solidaritat amb Espanya

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha reclamat a Artur Mas que a la reunió que mantindrà aquesta tarda amb José Luis Rodriguez Zapatero adopti una posició ‘ferma i clara’, i que abordi les causes profundes que fan que Catalunya tingui un situació fiscal ‘injusta’. En aquest sentit, Puigcercós ha reclamat al president de la Generalitat que es ‘planti’ i que posi límit a l’aportació de Catalunya a Espanya. De la mateixa manera que ho ha fet Solidaritat Catalana per la Independència, els republicans també demanen al president Artur Mas que plantegi el concert econòmic al president espanyol ja en aquesta primera trobada entre els dos executius, més enllà de reclamar deutes pendents i aconseguir el vist-i-plau del govern espanyol perquè la Generalitat pugui endeutar-se.

Redacció
Redacció 07/02/2011

Pel que fa a la limitació dels 80km/h el president d’ERC ha declarat que avui ha quedat provat que regular la velocitat per una qüestió de pol·lució era un bon argument a favor de la mesura i ha acusat CiU d’haver fet un discurs ‘demagògic i populista’ que avui ha començat a passar-los factura.

Puigcercós ha demanat a Mas que ‘es planti’ davant d’una situació injusta per Catalunya. ‘Merkel demana que hi hagi un límit en l’aportació d’Alemanya a Europa’, ha dit, ‘doncs nosaltres diem el mateix, que s’ha de posar un límit de l’aportació que Catalunya fa a Espanya’.

ERC, al costat del Govern per demanar allò que és just per Catalunya
El republicà ha posat Esquerra a disposició de l’actual govern ‘per plantejar allò que és just per Catalunya’. ‘En tota negociació entre Catalunya i Espanya, Esquerra se situarà al costat del Govern de Catalunya’. ‘Nosaltres no anirem en contra de la negociació per afeblir les expectatives polítiques del partit que governa’, ha assegurat, ‘no farem com ells, que van pressionar perquè no s’assolís l’acord de finançament’.