Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Puigcercós creu que Mas ha abandonat els sectors sobiranistes i li pregunta si votarà el 10-A

El president d’ERC, Joan Puigcercós, considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha abandonat els sectors sobiranistes que li van fer confiança per arribar a la presidència. Per això, ha avançat que en el proper ple al Parlament li preguntarà si té intenció de votar en la consulta sobre la independència de Catalunya que Barcelona Decideix està organitzant per al 10 d’abril a Barcelona. Abans de ser escollit president, Artur Mas, havia afirmat que ‘òbviament’ votaria a la consulta quan es faci a Barcelona.

Redacció
Redacció 13/01/2011

Tot i que ERC donarà els cent dies de gràcia abans de valorar el nou Govern, Puigcercós ha alertat d’uns ‘primers símptomes inquietants’ per la ‘lentitud’ a l’hora de definir l’estructura d’algunes àrees ‘clau’ en l’àmbit municipal i per ‘l’incompliment’ de les polítiques d’igualtat i d’educació.

Puigcercós ha manifestat que la ‘incapacitat’ del Govern a l’hora de respondre si col·laborarà o no amb les consultes independentistes, i per això l’ha emplaçat a cedir urnes com va anunciar l’exconseller de Governació, el republicà Jordi Ausàs, tot i que després Montilla el desautoritzés i ordenés fer-se enrere en la decisió. ‘No demanem que el Govern organitzi una consulta, ni que sigui coorganitzadora, però que faci com va fer el Govern anterior i cedeixi urnes’, ha reblat.

El líder republicà ha criticat que mentre CiU estava a l’oposició donés suport a les consultes independentistes i que en canvi ara, des del Govern, no es vulgui pronunciar sobre aquesta qüestió. ‘S’ha de ser coherent a l’oposició i al Govern’, ha reclamat.

Abandó dels sobiranistes
Puigcercós, que ha insistit en donar els 100 dies de gràcia al nou Govern abans de valorar les seves actuacions, ha constatat els ‘primers símptomes preocupants’. En concret, ha criticat la ‘lentitud’ amb la qual s’estan confeccionant algunes àrees que considera clau, com ara els directors d’administracions locals, i la reducció de les polítiques de gènere o d’educació.

A més, pel líder republicà, CiU està ‘deixant de banda’ ara els sectors sobiranistes que el van votar el passat 28-N perquè ‘el debat sobre el finançament s’està apartant del Parlament’.

Mà estesa per la candidatura independentista
Sobre la candidatura única independentista que ERC de Barcelona va plantejar de cara a les eleccions municipals, Puigcercós ha afirmat que els republicans estan buscant acords i estan ‘oberts’ perquè ‘cap independentista tingui la sensació que el seu vot queda fora’. En aquest sentit, ha mostrat ‘bona voluntat i disposició’ per parlar amb altres partits independentistes però i ha posat en dubte que SI hagi ‘demostrat el mateix’.