Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Puigcercós anuncia que ERC ‘prioritzarà’ la recollida de signatures ‘fins i tot per davant de l’activitat electoral’

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat que els militants i simpatitzants de la formació abocaran ‘totes les seves forces’ en la recollida de signatures necessàries perquè el Ple del Parlament hagi de votar la convocatòria d’un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya. És per això que Puigcercós ha anunciat que avui mateix donarà ‘les instruccions’ oportunes perquè ERC ‘prioritzi’ la recollida de signatures ‘fins i tot per davant de l’activitat electoral’. En una declaració institucional (pdf) al Parlament, després de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Popular pel referèndum d’independència, el republicà ha recordat que l’aprovació de la Llei de Consultes -projecte impulsat pels republicans- ha permès que ‘el Principat iniciï un procés irreversible cap a la celebració d’un referèndum per decidir el seu futur’. Així mateix ha instat els ‘partits catalanistes’ a ser ‘valents’ i acompanyar-los en aquest camí.

Redacció
Redacció 08/06/2010

Puigcercós ha declarat que arran de l’aprovació de la Llei de consultes populars Catalunya ‘s’ha iniciat un procés irreversible cap a la celebració d’un referèndum oficial per a decidir el seu futur’. El president d’ERC ha destacat que aquesta serà la millora resposta a la sentència del TC. ‘Donar la paraula al poble sobre el futur de Catalunya. Preguntar a la gent, practicar a la democràcia. Contra el Constitucional, referèndum, contra el centralisme, democràcia’.

Per Puigcercós, ‘aquest és un moment transcendent’ i ‘ni un sol dels catalans i catalanes que hem somniat veure aquest país lliure podem restar inactius. Tot i que encara queda un llarg i difícil camí, l’hora de la veritat s’acosta. I no serem les dones i homes d’Esquerra els que defallirem davant del repte’.

Per això el president d’Esquerra ha volgut manifestar públicament que donarà el suport que calgui a la Coordinadora. Puigcercós també ha fet una crida a la resta de partits catalanistes ‘perquè siguin valents’ i els acompanyin en aquest camí.