Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Puig lamenta que el tripartit ‘no compta’ amb CiU en la negociació del finançament

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha contestat les múltiples i continuades peticions d’unitat que reclamen diferents veus del Govern davant la negociació del nou model de finançament català, assegurant que CiU ha donat i seguirà donant suport a l’executiu català en aquesta qüestió, ‘però no a qualsevol preu’. ‘No al preu de la frustració, de la injustícia i de la comoditat’, tant del PSC com d’ERC, ha advertit Puig. Encara en relació amb la manca d’unitat entre Govern i oposició en la negociació del finançament, el diputat de CiU ha assegurat que el Govern ‘no compta’ amb la federació nacionalista. ‘No ens explica res, segurament per un sentiment de vergonya’, ha sentenciat Puig.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Segons la federació nacionalista, el PSC ‘no està en condicions de negociar amb fermesa el finançament que Catalunya necessita’, i ERC, per la seva banda, ‘està massa còmoda sense força en el Govern. Davant aquesta situació, Puig ha assegurat que cal una força política que estigui ‘en condicions de negociar amb més fermesa i intentant que no es continuessin incomplint reiteradament els terminis’, explica, i que evités que s’estigui ‘acceptant un model de finançament il·legal’.

El diputat de CiU al Parlament ha assistit aquest diumenge a la festa de l’arròs de Bagà, des d’on ha denunciat la mala gestió de l’executiu català. ‘La modernitat està encallada per la mala gestió del Govern’, ha assegurat. Un Govern que ‘no negocia bé el finançament, i que no desplega els plans d’industrialització que el Berguedà continua esperant’. Segons Puig, el país es troba en aquests moments, i sota la gestió del govern tripartit, en una ‘situació d’atzucac i de risc de reculada’.