Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Puig anuncia que dilluns es podria apujar la velocitat màxima a la C-31 i la C-32

|

- Publicitat -

Puig ha criticat que ‘algú ha estat molt interessat en intentar distorsionar i confondre l’opinió pública’ en aquest tema, però ha defensat que CiU i el Govern ‘compleixen amb els seus compromisos electorals i de govern’. En aquest sentit, el conseller d’Interior ha avançat que la ‘supressió de la limitació indiscriminada dels 80 quilòmetres per hora serà un fet els pròxims dies’. També ha precisat que es començarà per la C-31 i la C-32. ‘Com vàrem anunciar, allà hi tenim instal·lats els mecanismes de control i d’anàlisi’, ha recordat.

Puig ha explicat que ‘en els pròxims dies’ el director del Servei Català de Trànsit explicarà en detall en quins moments i a quines hores a partir de la setmana que ve les primeres vies estaran adaptades els nous llindars de velocitat màxima.

Publicitat

Finalment, el conseller ha reiterat que l’1 de març totes les vies que abans eren zona 80 hauran d’haver apujat les velocitats màximes. ‘La velocitat variable se seguirà controlant, però no amb el topall excessivament rígid dels 80 quilòmetres per hora sinó amb els que marquin els límits raonables de la carretera pel seu entorn, el seu traçat o per la seva seguretat’. ‘A la C-31 i la C-32 es podrà anar a 120 o 100, o en funció del trànsit o de la contaminació, a 90, 80 o 70. En tot cas, a les 12 de la nit aquella limitació de 80 quilòmetres per hora a tot arreu haurà desaparegut a primers setmana que ve. I continuarem treballant perquè l’1 de març les vies que abans eren zona 80 s’hagin adaptat al nou mapa’, ha afegit.

Visita a la seu de la Regió Policial Metropolitana Nord
Puig ha fet aquestes declaracions durant la visita a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Granollers, que alhora és la seu del Regió Policial Metropolitana Nord. El conseller ha explicat que no era la seva primera visita a la comissaria des que ha accedit al càrrec perquè ja ho va fer el 31 de desembre per veure els dispositius i els agents que hi havia en marxa per la nit de Cap d’Any.

Puig ha destacat que la regió té una importància gairebé tan elevada com pot tenir la ciutat de Barcelona. ‘Compta amb moltes peculiaritats, una gran diversitat, zones urbanes, una forta implantació industrial, concentració de centres comercials i de lleure, zones turístiques i també espais protegits’, ha enumerat.

El conseller ha valorat molt positivament la tasca que fan els Mossos d’Esquadra i ha volgut transmetre ‘un missatge de confiança a la gent perquè comptem amb un cos preparat’. També ha recordat que el nivell de delinqüència a la regió ha baixat un 1%.

D’altra banda, Puig ha defensat que no es reduiran el número de Mossos d’Esquadra, sinó que s’ampliarà més lentament per culpa de la crisi. ‘Estem en una situació de crisi i no hi haurà convocatòries públiques de contractació, només de policia. No podem deixar de complir l’objectiu d’arribar als 2.000 nous mossos en els pròxims 4 anys i, més enllà, tenir-ne 18.500 en total de cara al 2014’.

Puig ha insistit que el Govern complirà els seus objectius. ‘En comptes de convocar 800 places ara i 400 els altres 3 anys en traurem 600 ara, dues tandes de 500 els dos anys següents i 450 al final per complir amb el pla de desplegament’, ha explicat. A més, ha recordat que el mes de juny sortiran en pràctiques de l’Institut de Seguretat Pública gairebé 800 efectius més.

Robatori de metalls
Per la seva banda, el cap de la regió, el comissari David Piqué, ha reconegut que el principal problema al qual s’enfronten els Mossos a la zona és el robatori de metalls i coures. ‘És complicat de resoldre perquè segueix sent rendible o temptador i molta gent s’hi dedica i estem en una zona amb molta indústria’, ha reconegut. Tot i això, ha explicat que els dispositius que organitzen en aquests àmbits solen trobar delinqüents que també es dediquen, per exemple, al tràfic de drogues.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut