Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Proposen que Barcelona tingui un carrer amb el nom de Pepe Rubianes

La societat 2.0 torna a fer de les seves. Aquest cop ha aconseguit en només dos dires reunir a milers de seguidors de l’actor Pepe Rubianes que va morir diumenge passat als 61 anys per un càncer de pulmó. Des de llavors s’han multiplicat els seus fans a Facebook (70.000 a la seva pàgina i 2.700 en el seu grup) i han proliferat iniciatives, per exemple, per demanar que l’humorista tingui un carrer o plaça a Barcelona (grup amb 1.551 membres) que la sala del Club Capitol porti el seu nom (grup amb 1.500). Rubianes actuava a l’obra ‘La sonrisa etíope’ al Club Capitol de Barcelona quan va anunciar, l’abril de l’any passat, que suspenia les funcions perquè li havien diagnosticat un càncer. Des d’ahir han augmentat fins a 42.957 els fans a la seva pàgina de Facebook. L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s’ha mostrat favorable a aquesta proposta.

Redacció
Redacció 03/03/2009

Gairebé 600 membres de la xarxa social Facebook han donat el seu suport perquè el Club Capitol canviï el seu nom per Club Rubianes, i més de 200 s’han adherit a la plataforma perquè la Sala 1 del Club Capitol es digui Sala Pepe Rubianes.

El responsable de teatres del Grup Balañá (gestor del Club Capitol) ha assegurat que consideren ‘més encertat’ que la Sala 1 adquireixi el nom de l’humorista i no tot el teatre, ja que aquesta sala ‘ja es coneix com a Sala Rubianes’ entre el públic i la professió, ja que l’artista solia presentar allà les seves obres.

En tot cas, l’esmentat responsable ha apuntat que encara no han ‘paït l’assumpte de Pepe’ ni han parlat amb la família, de manera que li ha semblat precipitat decidir el canvi de nom.