Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Praça de Espanha

Com molt bé deveu haver traduït, Praça de Espanha vol dir en portuguès Plaça d’Espanya. I és que un lector de directe!cat ens ha enviat unes fotos realment molt significatives. […]

Redacció
Redacció 15/05/2008

Com molt bé deveu haver traduït, Praça de Espanha vol dir en portuguès Plaça d’Espanya. I és que un lector de directe!cat ens ha enviat unes fotos realment molt significatives.

Aquestes instantànies que veureu a continuació retraten la Plaça d’Espanya de la ciutat de Lisboa. En aquesta bonica ciutat, capital de Portugal ,es pot observar amb claredat la poca estima i el poc amor que tenen els portuguesos cap el seu país veí, Espanya.

Només cal que observeu les fotos. La plaça està deixada i oblidada. Sembla talment que vulguin deixar-la poc a poc més abandonada. Plena d’obres, balles, forats, esborrancs… totalment degradada i deixada de la mà de déu.

Els carrers mal asfaltats, les voreres trencades, el cartell que anuncia el nom de la plaça ben brut i gris… És com una petita metàfora del sentiment dels portuguesos cap a Espanya. A més es pot observar que l’espai públic que ocupa la Praça de Espanha no té estàtues, no és un lloc important i reconeixible de la ciutat, no té un petit parc encara que sigui!