Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

PP i C’s no aconsegueixen aturar l’actuació de Cesk Freixas a Figueres

|

- Publicitat -

Primer va ser Ciutadans. Van demanar a l’Ajuntament que es prohibís l’actuació de Cesk Freixas exposant com a motius que ‘milita en organitzacions independentistes radicals sorgides de la dissolució de Terra Lliure’ i també que durant les eleccions europees col·laborés amb la candidatura Iniciativa Internacionalista, fet pel qual consideraren que dóna supor explícit a Batasuna.

Després s’hi va afegir el Partit Popular. La junta local del PP a Figueres també va fer públic el seu rebuig a l’actuació, tot i que una setmana més tard que C’s, demanant a l’alcalde accidental de Figueres, Pere Casellas, la retirada de l’actuació tot recordant que ‘la regidoria de cultura està a les mans del PSC, un partit que ha sofert, com el PP, la violència que Cesk Freixas defensa’.

Publicitat

Tot plegat ha aixecat molta polseguera i, tot i que l’Ajuntament s’ha mostrat ferm i favorable a la ‘cultura crítica’, Freixas considera que es pot haver malmès la seva imatge. El cantautor ha seguit i explicat els fets al seu blog on assegura que els ha rebut amb ‘impotència i tristera’. En un comunicat, explica que ens trobem ‘davant d’un nou cas de criminalització política, motivat, essencialment, per diferències evidents en posicionaments ideològics’.

Suports des de móns diferents

Tot i que aquest afer ha estat caracteritzat per l’escassa repercussió mediàtica, ens ha sorprès que formacions polítiques tan distants com la CUP i Unió de Joves hagin coincidit en expressar el seu suport a Cesk Freixas. La CUP ha demanat als figuerencs i tots aquells visitants del Festival que dissabte a les set del vespre assisteixin al concert del cantautor penedesenc per ‘solidaritzar-se contra aquests intents de censura per part de l’espanyolisme més ranci’. Per la seva part, Unió de Joves de les comarques gironines també ha emès un comunicat donant ‘ple suport’ a Freikas afirmant que les acusacions d’apologia del terrorisme que han fet PP i C’s estan ‘totalment fora de lloc’ i que s’han fet amb l’únic objectiu de ‘condemnar novament l’independentisme català aprofitant la vinculació del cantautor a grups idependentistes com a excusa’. En aquest sentit troben il·lustratiu que C’s hagi arribat a afirmar que les lletres de les cançons promouen l’odi i la violència quan ‘el que promou Cesk Freixas és la justícia i la llibertat, quelcom molt diferent’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut