Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Postureig entre el govern Colau i el bufet Molins & Silva

La trucada que el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, va fer a la lletrada del bufet Molins & Silva que defensa l’agent de la Guàrdia Urbana en el cas de la presumpta agressió d’un manter, “no va afectar” a la independència de l’advocada. Així ho han manifestat tant l’Ajuntament com el mateix bufet en un comunicat conjunt que han fet públic aquest dimarts. Sorprèn el comunicat davant la gravetat dels fets, però sembla que el postureig forma part de la nova política i tot val per amagar les pressions inacceptables del tinent d’alcalde.

Redacció
Redacció 24/05/2016

Un comunicat conjunt fruit de la relació contractual actual i futura

Al text s’especifica que converses com la que es va produir “es consideren normals” en el funcionament entre les dues entitats en processos de sensibilitat “especial” com aquest. També s’ha volgut puntualitzar que la comunicació entre el regidor i la lletrada “no va afectar ni va interferir en la lliure independència” d’ella en la defensa dels interessos de l’agent de la Guàrdia Urbana, i que es va fer “en el marc d’una relació contractual” entre l’Ajuntament de Barcelona, el cos de la Guàrdia Urbana i el despatx Molins & Silva.

La principal crisi del govern Colau silenciada per ordre contractual

Cal recordar que la polèmica d’aquest cas va saltar quan es va saber que el tercer tinent d'alcalde de Drets, Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, va parlat amb l'advocada del guàrdia urbà presumptament lesionat per un 'manter' perquè no demanés la presó provisional del detingut.