Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Portabella: ‘El govern espanyol intenta criminalitzar el dret de decidir’

El candidat d’Esquerra i Reagrupament per Barcelona ha estat aquest dissabte a les 24 hores de recollida de vot anticipat de Gràcia, on ha agraït a Gràcia Decideix ‘l’esforç dels voluntaris en la recollida del vot anticipat, vinculat a la il·lusió i a l’aprofundiment democràtic de les consultes ciutadanes’ i no ha dubtat en carregar contra el Govern espanyol perquè ‘el recurs contra la llei de consultes incompleix el dret universal de les persones a decidir un dret que avui exercim a Gràcia’. El líder d’ERC a la capital catalana també ha tingut paraules contra el tancament de TV3 al País Valencià, una tallada de les emissions que ha titllat de ‘dictatorial’.

Redacció
Redacció 20/02/2011

Per Portabella, ‘aquest recurs no posa en qüestió aquesta consulta perquè està dins del marc legal’. Segons el líder independentista de la ciutat de Barcelona, ‘el govern intenta criminalitzar el dret de la ciutadania a decidir el seu futur polític, per això animem a la gent a participar en les votacions on Barcelona decidirà si es converteix en capital d’Estat o no’.

El republicà s’ha mostrat optimista pel que fa les dades de participació de la consulta i ha dit que ‘confiem en què els resultats de la consulta de Gràcia estaran molt a prop de batre el rècord de vot que, ara per ara, ostenta la Barceloneta amb un 20%’. En aquest sentit, el president del districte de Gràcia i regidor d’Esquerra, Ricard Martínez, ha denunciat que l’Ajuntament de Barcelona està incomplint els acords presos al Districte de Gràcia i ha exigit que ‘se cedeixin equipaments i infraestructures per fer les votacions de la consulta del 10 d’abril’.

‘És dictatorial que es prohibeixi veure TV3 en una part del territori catalanoparlant’

Pel que fa l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià, Portabella ha estat contundent i ha dit que ‘ens sembla impresentable, arcaic i dictatorial que es prohibeixi rebre una senyal de TV en una part del territori catalanoparlant. És un tema greu i hauria de produir-se una reacció ciutadana, tant al País Valencià com a Catalunya, per dir que ja n’hi ha prou de la persecució del català’.