Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Per Felip Puig la velocitat a les autopistes s’hauria d’haver revisat a l’alça

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha manifestat es seu desacord amb la mesura aprovada pel Govern espanyol, i que ha entrat aquest dilluns en vigor, amb la qual a les autovies i autopistes no es pot circular a més de 110 quilòmetres per hora. Segons el conseller, la velocitat s’hauria d’haver revisat a l’alça, tot garantint la seguretat, i fer com països com Holanda o Gran Bretanya que augmentaran la velocitat per garantir un millor funcionament de l’economia. Puig diu que ‘s’han acatat les mesures, però que no les comparteixen’. Puig ha manifestat que ‘per ara el codi de circulació és competència del Govern espanyol i que per tant ens hi haurem d’adaptar’. Tot i això, Puig, ha afirmat que ‘espera que la mesura sigui temporal i que no creu que estalviï gaire ni que ajudi a la mobilitat’. Des d’ERC també s’ha posat en dubte la mesura del Govern espanyol, que han considerat ‘transitòria i improvisada’.

Redacció
Redacció 07/03/2011

Des d’ERC també s’ha atacat el Govern espanyol, a qui s’ha demanat que l’estalvi energètic vagi més enllà de mesures ‘transitòries i improvisades’ com el canvi de velocitat màxima que ha començat a operar aquest dilluns. En un comunicat, el portaveu Ignasi Llorente ha recordat que fins ara, l’interès del govern espanyol sobre aquest tema ha estat ‘nul’, i ha apostat per reduir el consum energètic, objectiu que s’ha d’imposar per sobre de l’actual ‘estratègia immediata i a curt termini’. Llorente ha advertit que cal evitar que passi com amb la crisi, ‘que es va passar d’ignorar-la a prendre mesures accelerades per la pressió dels mercats i de la UE’. 

Redistribució dels Mossos i més presència al carrer

Per altra banda, durant la seva visita a La Seu d’Urgell, Felip Puig també ha anunciat que en els pròxims mesos es farà una redistribució dels efectius dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana i més presència policial al carrer. En aquest sentit, Puig, ha manifestat que ‘el Govern no actuarà a cop de crim i a notícia’ i ha afegit que en tres mesos la policia tindrà 750 efectius més en pràctiques i que això reforçarà la presència policial a tot el territori. Segons Puig, igual que hi ha alcaldes que exigeixen més policies han de col·laborar i mantenir les dependències de la seva policia local obertes les 24 hores del dia.

El conseller d’Interior ha afirmat durant una visita a la regió policial nord occidental que ‘la delinqüència a Catalunya està sent continguda i que en la mesura del possible s’augmentarà la presència policial al carrer’.

En relació al assassinat d’un comerciant al barri del Born aquest dissabte a la nit, Puig ha recordat que hi ha hagut una disminució dels delictes a Barcelona en un 4% a comerços i a botigues i que es treballa amb l’Ajuntament de Barcelona per millorar la seguretat. En aquest sentit, el conseller ha dit que ‘és continuarà reforçant amb les Guàrdies Urbanes i les policies locals el patrullatge compartit’.

2.000 nous Mossos

Puig ha explicat que per a mantenir l’eficàcia i el servei dels Mossos d’Esquadra en els pròxims anys augmentarà el cos amb 2.000 nous agents.

El conseller d’Interior a afirmat que des de la Generalitat el propòsit és que la coordinació entre cossos de seguretat sigui millor i que ‘si algun alcalde reclama 1.000 policies més per una ciutat també se li pot demanar a l’alcalde que la totalitat de les comissaries de la Guàrdia Urbana d’aquesta ciutat estiguin obertes les 24 hores del dia’.

El conseller ha visitat aquest dilluns la Regió Policial del Pirineu Occidental per a conèixer les problemàtiques del territori, les seves dependències i els seus caps. Puig ha dit que l’entorn pressupostari requerirà politiques de rigor econòmic i que les forces de seguretat hauran de treballar igual malgrat les dificultats econòmiques.