Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

PDeCAT critica “l’afany de protagonisme de la CUP”

Marta Pascal, coordinadora general del PDeCAT ha afirmat que a partir del 2 d'octubre –un dia després del referèndum sobre la independència anunciat pel Govern– el PDeCAT “no farà res més” amb la CUP.

Redacció
Redacció 23/08/2017
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha demanat a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que es deixi d'”actituds tèbies” sobre seguretat i faciliti la integració dels Mossos d'Esquadra a l'Europol.
 
Ho ha dit en una entrevista en Catalunya Ràdio aquest dimecres després que Santamaría hagi supeditat l'ingrés dels Mossos a l'Europol al compliment de la normativa.
 
“Tots els mecanismes disponibles són pocs. Els Mossos haurien d'estar on els toca perquè puguin treballar millor”, ha sostingut, i ha apuntat que el cos es beneficiaria de l'accés a la informació.
 
Crítiques a la CUP
 
Pascal ha criticat “l'afany de protagonisme de la CUP” i ha comentat que els havia molestat que haguessin revelat part del contingut de la llei de transitorietat jurídica, ja que, segons ella, és alguna cosa que li correspon al Govern.
 
Sobre el rebuig inicial de la CUP a l'assistència de Felip VI a la manifestació contra el terrorisme d'aquest dissabte a Barcelona, Pascal ha argumentat que tothom és benvingut i ha titllat de “poc responsable” l'actitud dels anticapitalistes.
 
També ha afirmat que a partir del 2 d'octubre –un dia després del referèndum sobre la independència anunciat pel Govern– el PDeCAT “no farà res més” amb la CUP.
 
Llei de Transitorietat
 
Pascal no s'ha posicionat sobre si la llei de transitorietat jurídica –una de les lleis de desconnexió que regularia el corpus legal d'una eventual Catalunya independent– ha d'aprovar-se abans o després del referèndum anunciat.
 
Si que ha assegurat que la Llei del Referèndum s'hauria d'aprovar abans i ha considerat que existeixen mecanismes per a la seva aprovació després de la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional al procediment de lectura única al Parlament.
 
I ara què?
 
Així, les opcions a les quals s'ha referit per fer-ho serien dues: la inclusió en l'ordre del dia de la llei a petició de dos grups parlamentaris –l'article 81.3 del reglament del Parlament– i l'aprovació d'un decret llei per part del Govern.