Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Oriol Pujol demana incorporar el transvasament del Roine al Pacte Nacional d’Infraestructures

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat aquest dijous que ‘per a CiU el transvasament del Roine és una infraestructura bàsica que ha d’estar incorporada al Pacte Nacional d’Infraestructures’. Pujol ha fet aquestes manifestacions després que el president de la Generalitat rebutgés aquest dimecres l’oferta del president de la regió francesa del Llenguadoc-Roselló de transvasar aigua del Roine a Catalunya. Pujol ha recordat que el líder de CiU, Artur Mas, ja havia exposat que el transvasament del Roine era una de les cinc grans actuacions de CiU. Pujol ha insistit que el pacte ha d’incloure necessàriament el Roine, i que sinó perilla el seu suport.

Redacció
Redacció 21/11/2008

El portaveu de CiU també ha recordat que ‘el mateix govern de Zapatero s’ha mostrat obert, a petició de CiU, a estudiar el transvasament del Roine i a presentar un informe el març del 2009’.

Oriol Pujol també ha explicat que ‘Montilla té dues opcions, escoltar la societat civil (que s’ha expressat en varies ocasions a favor del transvasament) o quedar altre cop en mans d’ICV’. ‘Sembla ser que el president Montilla ha triat la pitjor opció i ha triat continuar lligat de mans i peus d’ICV’, ha afegit. En aquest sentit, ha assenyalat que ICV s’oposa al transvasament del Roine tal com s’hi va oposar en el seu moment el PP perquè el Roine no era aigua espanyola.