Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Oleguer es planteja dur Kelme al Tribunal Constitucional

L’exfutbolista del FC Barcelona Oleguer Presas podria portar l’empresa d’esports alacantina Kelme al Tribunal Constitucional espanyol arran de la polèmica rescissió de contracte després que l’esportista publiqués un article denunciant l’actitud de l’estat de dret espanyol al cas De Juana Chaos. Oleguer va guanyar la disputa al jutjat de primera instància d’Elx, però l’Audiència Provincial d’Alacant va donar la raó a l’empresa esportiva al·legant que l’article ‘perjudicava el bon nom de Kelme’. Degut a que el Tribunal Suprem espanyol ha rebutjat el recurs de la defensa, Oleguer es planteja dur el litigi fins el final i demanar l’empara del Constitucional per una vulneració de drets fonamentals, concretament per un atac a la llibertat d’expressió.

Redacció
Redacció 19/02/2009

L’actual defensa de l’Ajax va publicar el febrer de 2007 un article al diari basc Berria titulat ‘La bona fe‘ on denunciava que l’estat de dret espanyol ‘fa pudor d’hipocresia’. L’empresa alacantina li va rescindir unilateralment el contracte i el jugador demanava a Kelme la totalitat del contracte que restava per complir.

Segons informa valencianisme.com, la defensa del jugador es planteja recórrer al Tribunal Constitucional ja que ‘no és propi d’un Estat de Dret que s’ataqui el dret a la llibertat d’expressió amb la resolució unilateral d’un contracte de patrocini’.