Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Obsessió d’El Periódico per vincular l’atemptat de l’Hipercor amb l’independentisme

La deriva unionista d'El Periódico de Catalunya, i en concret de la direcció, comença a traspassar línies vermelles. Sembla que tot si val per tal de fer mal a l'independentisme, o això sembla si llegim l'article que ha publicat avui el diari d'Enric Hernández titulat 'Hipercor: El final de l'ambigüitat', on es sentència que la “matança indiscriminada” d'Hipercor va liquidar l'admiració que alguns sectors polítics catalans professaven a ETA.

Redacció
Redacció 19/06/2017
L'article, del periodista Jose Rico, enceta l'article explicant que sota l'atemptat terrorista de l'Hipercor “no hi van morir tan sols 21 persones”, també ho va fer “una actitud política a Catalunya que, amb tons i intensitats variables, havia caminat fins llavors entre l'admiració, la idolatria i l'ambigüitat”. Rico, que juga amb aquesta connexió amb els butlletins reivindicatius d'ETA, on es cridava a lluitar “contra les forces d'ocupació, contra la màfia policial de la droga, contra l'oligarquia i contra els interessos econòmics espanyols”.
 
El text, que també recorda els quasi 40.000 vots que va treure Herri Batasuna en les eleccions europees del juny de l'any 1987, narra com el poble català va condemnar l'atac en una manifestació al passeig de Gràcia tres dies després del crim, ha provocat moltes reaccions en contra de les insinuacions de l'article que no només es poden llegir a les xarxes socials, sinó també en la secció de comentaris del text.

Relacionats