Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Obert el termini per participar en el concurs Ficcions

Des d’avui i fins al 20 d’abril, els alumnes de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, poden participar en la tercera edició del concurs de relats FICCIONS, organitzat per la resvista Secundèria. Durant aquests mesos, i quinzenalment, els participants han de crear una nova història de quatre capítols a partir d’un dels cinc inicis que es proposen al web, aquest any es tracta de textos de Maite Carranza, Pep Coll, Imma Monsó, Sergi Pàmies i Ferran Torrent. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones. Tots els estudiants que estiguin interessats a participar-hi ja poden triar el seu inici i registar-se al concurs.

Redacció
Redacció 02/02/2009

En la darrera edició d’aquest concurs van participar més de 1.000 estudiants de 200 centres educatius de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. La principal finalitat del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip de l’alumnat de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius amb afició per l’escriptura, a més també d’oferir als joves un espai de creació a la xarxa per compartir amb altres nois i noies les mateixes inquietuds. FICCIONS es desenvolupa a través del web, un espai interactiu on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès i sortejos de diferents obsequis (llibres, CDs, entrades de cinema, etc.).

El veredicte es farà públic a l’acte de lliurament de premis al maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries, que seran premiades amb un ordinador portàtil per a la guanyadora i un iPod per a les finalistes. A més, FICCIONS compta també amb els Premis Territorials, que premien la qualitat de la millor història de cada zona del territori amb un iPod.