Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Nou intent de Ciudadanos per minoritzar la llengua catalana

Que Ciudadanos és un partit que va néixer per combatre la llengua catalana ja és una visió molt estesa en la societat catalana. Ara bé, si a les Illes Balears no n’eren conscients, avui n’han tingut un exemple. Els dos diputats del partit d’Albert Rivera al parlament insular, encapçalats per el lingüista anticatalanista Xavier Pericay, han presentat una moció per ‘protegir’ la llengua castellana a l’educació, és a dir, per intentar tornar a imposar el castellà a l’educació, després que el PP de Bauzá aprovés el seu pla de suposat trilingüisme a l’escola la legislatura passada, amb el rebuig massiu que la mesura va comportar. 

Redacció
Redacció 04/10/2016

“Garantir que la llengua castellana és usada a l'ensenyament públic”

“Garantir que la llengua castellana, en tant que llengua oficial de l’Estat, és usada a l’ensenyament públic i concertat com a llengua vehicular en ‘una proporció raonable’”. És l’inici del text de la moció, que afegeix: “Garantir que en els fulls de preinscripció i de matrícula corresponents a educació infantil i a primer cicle d’educació primària hi figuri una casella on els pares puguin triar en quina llengua, al marge de l’anglesa, volen que siguin escolaritzats els seus fills”. El PP hi ha donat suport, però la majoria de la cambra ha tombat la iniciativa.

“És curiós que vostès només es preocupen de protegir les llengües més fortes”

El grup parlamentari Més per Menorca ha lamentat la iniciativa i un dels seus diputats, Pep Castells, ha etzibat: “És curiós que vostès només es preocupen de protegir les llengües més fortes”, en referència no només al castellà, sinó també a l’anglès, l’altra llengua que surt esmentada a la moció. Del català, però, ni rastre. Al seu torn, la formació Proposta per les Illes ha retret als de Pericay que creïn un problema on no n’hi ha. Just el que les forces catalanistes al Parlament de Catalunya critiquen al grup d’Inés Arrimadas  per intentar atiar el foc contra la immersió lingüística.  

Relacionats